Proiectul lui “Big Ghitza” a fost implementat în școlile americane, nu și în România FOTO

Proiectul lui “Big Ghitza” a fost implementat în școlile americane, nu și în România FOTO

Ghiță Mureșan a acordat și autografe la Timișoara

Singurul baschetbalist român care a evoluat în NBA, a revenit la Timișoara, pentru cea de a doua ediție a turneului “Ghiță Mureșan Summer Camp Tour”

Ghiță Mureșan, care locuiește la Washington, a revenit în România pentru o lună de zile, pentru a participa la proiectul pe care l-a pus la cale. “Ghiță Mureșan Summer Camp Tour” se desfășuară în cinci orașe: Brașov, București, Constanța, Timișoara și Cluj. La Timișoara, “Big Ghitza” s-a întâlnit cu peste o sută de copii, cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani, din dorința de a le însufla dragostea de baschet și de sport.GALERIE FOTO

“Timișoara este al patrulea oraș din camp, care a început acum trei săptămâni. În niciun oraș nu am mai avut locuri libere, semn că e un succes. Foarte mulți copii au vrut să vină la antrenamente. Campul se va încheia la Cluj, locul unde am și început acest proiect”, a declarat Ghiță Mureșan.

Fostul mare baschetbalist susține că a făcut acest proiect din dorința de a da înapoi sportului care l-a consacrat. “Vreau să dăruiesc ceva copiilor din ce știu eu mai bine. Și ce știu eu este baschet. Am vrut să fie gratis, să vină cât mai mulți copii”, a afirmat Mureșan.

Ghiță Mureșan încearcă de câțiva ani să implementeze un proiect în școlile din România. Deși în America programul "Future Pro Basketball Clinics for Kids", a fost acceptat în numeroase instituții, la Ministerul Educației de la noi nu a avut trecere.

“Este foarte important copiii să facă sport. Am văzut cât de mult îi influențează sportul. Dar pentru asta avem nevoie de programe de sport, să se facă organizat, nu în spatele blocurilor. Copiilor le place sportul și au nevoie de programe. Deocamdată cei de Ministerul Educației nu au răspuns pozitiv, dar mai încerc și sper să fie OK”, a spus Ghiță Mureșan.

Proiectul lui Ghiță Mureșan nu se adresează profesioniștilor, ci a celor care vor să facă sport de plăcere. “Prioritatea trebuie să fie școala. Sportul e de plăcere. Sportul dezvoltă caractere, prin sport poți deveni un lider adevărat. Peste 85 la sută din CEO din Washington au făcut sport în liceu. Copiii care fac sport sunt lideri foarte buni, știu să lucreze în echipă. Cândva și în România se vor căuta astfel de oameni. Cei care vor să facă sport de performanță pot face, dar viitorul este educația, pentru că nu toți vor ajunge sus de tot. Eu am avut noroc să ajung în campionatul din Franța, apoi în NBA, dar acolo ajung cei mai buni din lume", a mai spus “Big Ghitza”.

Între timp, Ghiță Mureșan se ocupă de școala de baschet pe care o are de șapte ani la Washington, Giant Basketball Academy.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările