Proiect SF la Timişoara: arhitecţii turnului devenit simbolul Asiei transformă o cazarmă locuită de boschetari în centru de afaceri FOTO

Proiect SF la Timişoara: arhitecţii turnului devenit simbolul Asiei transformă o cazarmă locuită de boschetari în centru de afaceri FOTO

Viitorul turn din Taiwan realizat de arhitecţii români (foto: www.archdaily.com)

Arhitecţii români care au realizat proiectul unui turn transformat în simbol al Asiei au planuri mari şi în Timişoara. Ei au realizat un proiect cu care Timişoara are mari şanse să devină model pentru restul oraşelor din ţară. Sfidând criza, arhitecţii vor să transforme radical o cazarmă istorică, locuită în prezent de oamenii străzii, într-un centru de afaceri şi hotel de cinci stele.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cazarma "U", care mai este cunoscută şi drept Cazarma Viena, poate căpăta din 2011 un nou chip. Arhitectul Dorin Ştefan şi echipa sa au decis să bifeze un nou succes. După ce au câştigat un proiect internaţional, la care au concurat arhitecţi din 25 de ţări, şi vor fi realizatorii unui turn înalt de 350 de metri, care are rolul să devină imaginea Asiei, arhitecţii vor să schimbe radical faţa Timişoarei.

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE IMAGINI DIN PROIECT


Dorin Ştefan şi echipa sa au realizat mai multe machete 3d în care arată cum poate fi transformată o veche baracă, ce se întinde pe 47.000 de metri pătraţi, într-un hotel şi un centru de afaceri. Planul arhitecţilor a fost să îmbine entitatea clădirii istorice cu o nouă structură de oţel şi sticlă. Noua construcţie ar urma să scoată în evidenţă şi Piaţa Unirii, timişorenii urmând să poată sta la terase aflate la peste 20 de metri deasupra celebrului punct turistic.

Iaşi: Autogara SF, pusă la dospit până la anul

Momentan proiectul echipei conduse de Dorin Ştefan nu a fost acceptat şi de proprietara Cazarmei "U", cu atât mai mult cu cât aplicarea proiectului futurist ar duce la schimbareab arhitectonică a întregii zone.


La ora actuală, Cazarma "U" este deţinută de compania Cerealcom, care este condusă de timişoreanca Mioara Simcelescu. Ea a cumpărat clădirea de la un holding lituanian care a cumpărat terenul şi clădirea de la Primăria Municipiului Timişoara în urma unei licitaţii publice. La respectiva licitaţie, care a avut loc în anul 2008, a participat compania lituaniană şi Cerealcom.


SONDAJ ADEVĂRUL DE SEARĂ TIMIŞOARA: Consideraţi că proiectul ahitectului bucureştean ar trebui pus în aplicare?

Aşteptăm opiniile la secţiunea de comentarii.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările