Programul cornul şi laptele a rămas fără lapte, în Timiş. În şcoli se distribuie doar cornul: „Au fost nişte încurcături”

Programul cornul şi laptele a rămas fără lapte, în Timiş. În şcoli se distribuie doar cornul: „Au fost nişte încurcături”

Elevii din Timiş incluşi în programul „cornul şi laptele” nu mai primesc de luni 13 februarie lapte până la finalizarea licitaţiei pentru desemnarea furnizorului FOTO Opinia Timisoarei

Programul prin care se distribuie cornul şi laptele în şcolile din Timiş a fost suspendat parţial, în sensul că elevii care beneficiau de acest program vor primi în peioada următoare doar cornul. Licitaţia pentru desemnarea firmei care să distribuie laptele este în desfăşurare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii din Timiş care beneficiază de programul „cornul şi laptele” au avut parte în prima zi de şcoală din semestrul doi de o surpriză neplăcută. Cornul şi laptele nu a ajuns luni în şcoli. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, instituţie care gestionează programul, problema cornului a fost rezolvată, urmând ca distribuţia să se reia de mâine.

Furnizarea laptelui a fost, însă, suspendată până când Consiliul Judeţean Timiş va găsi o firmă care să distribuie laptele în şcoli. „Problema cu cornul a fost rezolvată. La lapte au fost nişte încurcături în procedură, la un moment dat nici nu au participat firmele care distribuie lapte. S-a demarat din nou procedura, iar în 23 februarie e termenul limită de depunere a ofertelor. Documentaţia este în regulă. A fost aprobată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş,   Călin Dobra.

Surse adiministrative au declarat că problema laptelui şi cornului datează încă din vara anului trecut, când a expirat contractul de furnizare a produselor în şcoli. La licitaţiile organizate de CJ Timiş nu s-a prezentat, însă, nimeni, surse din rândul procesatorilor de lapte susţinând că, din cauza modificărilor de TVA, a fost greşit preţul, astfel încât nicio firmă nu a fost interesată de afacere în condiţiile propuse de Consiliul Judeţean. La rândul său, preşedintele CJ Timiş a spus că „la un moment dat firmele care distribuie lapte au fost amendat de Consiliul Concurenţei şi nu au mai putut să participe”. Preşedintele CJ Timiş a declarat că problema laptelui ar trrebui să fie rezolvată până la sfârşitul acestei luni. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările