Profeţia de la facerea lumii, când Eva a mâncat din fructul oprit: „Aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul“. Care este legătura cu învierea lui Isus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moartea şi învierea lui Isus, considerate o împlinire a unei profeţii făcute de Dumnezeu la facerea lumii FOTO Adevărul Timişoara
Moartea şi învierea lui Isus, considerate o împlinire a unei profeţii făcute de Dumnezeu la facerea lumii FOTO Adevărul Timişoara

Pentru creştinii care cred că Biblia este adevărată, împlinirea profeţiilor chiar şi după mii de ani de când au fost făcute este o confirmare a adevărului Scripturii. O astfel de profeţie este ceea ce se numeşte „prima profeţie mesianică“.

Una dintre cele mai cunoscute întâmplări din Biblie este cea din grădina Eden în care şarpele, care îl simbolizează pe Diavol, îi amăgeşte pe Adam şi Eva să mănânce din pomul „cunoştinţei binei şi răului”. Biblia relatează în Geneza că, după ce i-a amăgit pe Adam şi Eva să mănânce din fructul oprit, şarpele a fost blestemat. „În toate zilele vieţii tale să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărâna”, sunt cuvintele cu care Dumnezeu l-a blestemat pe şarpe.

Tot atunci, teologii spun că Dumnezeu a profeţit naşterea, moartea şi învierea Mântuitorului. „Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta iţi va zdrobi capul şi tu îi vei înţepa călcâiul”, este profeţia despre care teologii spun că vesteşte încă de la facerea lumii moartea şi învierea lui Isus Hristos.  

„E prima profeţie mesianică pe care Dumnezeu o face. Este împlinirea profeţiei, cuvântului lui Dumnezeu. Este o împlinire clară a profeţiei, aşa cum s-au împlinit şi alte profeţii despre locul în care se va naşte Mântuitorul, despre fecioara care va naşte. S-au împlinit întru-totul”, a declarat preotul Ioan Cerbu.

„Chiar în mijlocul blestemului pe care Dumnezeu îl rosteşte împotriva şarpelui şi a păcatului apare o promisiune extraordinară. Este prima licărire de speranţă pentru omenirea căzută în păcat. Era prima promisiune că Dumnezeu nu şi-a abandonat creaţia şi nu şi-a abandonat scopul pe care l-a creat după chipul şi asemănarea Sa. Este pentru prima dată când se vorbeşte de ultimul Adam, cel care îl va învinge pe Diavolul, faţă de primul Adam, care a fost învins de Diavolul”, a spus şi pastorul timişorean Tuţac.

Mai exact, moartea lui Isus a reprezentat înţeparea călcâiului femeii, în timp ce învierea Lui, triumful asupra Diavolului, ar fi sinonimă cu zdrobirea capului şarpelui.

Atât preotul bănăţean, cât şi pastorul au spus că „zdrobirea călcâiului femeii şi a capului şarpelui” au avut loc la Golgota, când Isus Hristos a murit răstignit, înviind a treia zi. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite