Profesor de sport, dat afară din examenul de titularizare pentru că i-a sunat telefonul

Profesor de sport, dat afară din examenul de titularizare pentru că i-a sunat telefonul

FOTO Arhivă

Mii de profesori au susţinut miercuri examenul de titularizare. Un profesor, care a dat examen pentru un post de profesor de sport a reuşit „performanţa” de a fi eliminate din examen pentru fraudă. Profesorului i-a sunat telefonul în timpul examenului.

Aproape 1.030 de profesori din Timiş s-au înscris la examenul de titularizare susţinut miercuri. Dintre totalul celor înscrişi, 977 au fost declaraţi valizi, iar 771 au susţinut examenul. Aproape 150 de candidaţi au fost absenţi, 53 s-au retras din motive personale şi patru din motive medicale. Un candidat, care a susţinut examenul de titularizare pentru un post de profesor de sport a fost dat afară din examen pentru fraudă. Potrivit Aurei Danielescu, inspector şcolar general al judeţului Timiş, profesorul a fost dat afară pentru că i-a sunat telefonul. Profesorul a invocat că a lăsat telefonul deschis pentru că avea copilul bolnav în spital şi aştepta un telefon în acest sens. Comisia de examinare a fost nevoită, în baza regulamentului, să îl dea afară din examen pe profesor.

Concursul naţional de titularizare s-a organizat pentru ocuparea a 3214 posturi sau fracţiuni de posturi vacante sau rezervate din care 1887 sunt în mediul urban şi 1327 sunt în mediul rural. Dintre acestea 184 posturi sunt titularizabile (posturi vacante, complete, propuse pentru ocupare pe perioadă nedeterminată) din care 152 posturi sunt în mediul urban şi 32 posturi sunt în mediul rural. Restul de 3030 de posturi sau fracţiuni de posturi sunt vacante sau rezervate şi propuse pentru ocupare pe perioadă determinată.

Pentru angajarea pe perioada nedeterminata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia specială la clasa in profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinata, candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atat la proba scrisa, cat si la proba practica/inspectia specială in profilul postului.

Posturile didactice/catedrele vacante/rezervate publicate pentru concurs se repartizeaza în şedinţe de repartizare organizate de comisia judeţeană de organizare şi desfăşurare a concursului, în perioadele 25-27 iulie 2018 şi 22-31 august 2018.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: