Procese grele fără sentinţă: clanul Torj, jaful de 2,2 milioane de euro, dosarul "poliţiştii şi interlopii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarele interlopilor sunt amânate la nesfârşit, până când termenele de judecată ajung la cifre impresionante. Trupa care a furat 2,2 milioane de euro din filiala BRD Craiova vrea să plece din ţară, deşi procesul de la Tribunalul Timiş nu s-a terminat.

Oamenii interlopului Paul Valută, mort de foame în puşcărie, care au fost eliberaţi anul trecut de după gratii vor să plece peste hotare. Interlopul timişorean Doru Meosu şi complicii săi Tunc Osman, Eugen Florescu şi Paul Mânzu, judecaţi pentru că l-au ajutat pe Paul Valută să fure 2,2 milioane de euro de la BRD Craiova, s-au săturat să aştepte sentinţa şi au solicitat judecătorilor să le fie ridicată interdicţia de a părăsi România.

Ei sunt judecaţi de trei ani de magistraţii Tribunalului Timiş, care nu au dat până în prezent nicio sentinţă în acest proces. Până în prezent, în acest caz au fost 47 de termene de judecată, fără să se ajungă la o sentinţă. La ultimul termen de judecată, instanţa a amânat din nou procesul pentru depunerea unei expertize, iar magistraţii au respins cererile de ridicare a interdicţiei de părăsire a ţării. Avocaţii celor acuzaţi de furt s-au folosit de diverse tertipuri pentru a plimba dosarul pe la Curtea Constituţională şi pe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi au solicitat diverse expertize, ceea ce a amânat procesul la infinit.

Infractori eliberaţi

Procesul interlopului Lucian Torj, acuzat de proxenetism şi de şantaj, se judecă tot la Tribunalul Timiş de aproape doi ani. Până în prezent, dosarul a avut 30 de termene de judecată şi o sentinţă în acest caz este îndepărtată. Dosarul a fost plimbat de avocaţi pe la Curtea Constituţională, invocându-se diverse excepţii, iar între timp, toţi cei arestaţi au fost eliberaţi de după gratii.

Asta deşi au fost arestate 12 persoane în acest caz, care au fost acuzate că au bătut, torturat şi şantajat mai mulţi timişoreni, pentru zeci de mii de euro. Interlopii au încercat din spatele gratiilor să cumpere unii martori, iar pe alţii i-au ameninţat cu moartea.

Proces de zece ani

Unul dintre cele mai lungi procese aflat pe rolul instanţelor din Timişoara îi are ca „vedete” pe mai mulţi foşti şi actuali ofiţeri de poliţie, care au lucrat la Crimă Organizată Timişoara. Poliţiştii sunt acuzaţi că au lucrat alături de interlopi din Timişoara, cărora le-au dat informaţii şi pe care i-au acoperit. Interlopii furau maşini din Occident şi le aduceau în România, iar poliţiştii verificau dacă sunt furate, însă spuneau poliţiştilor de la înmatriculări că automobilele sunt „curate”. Procesul a început în anul 2001 şi s-a plimbat pe la toate instanţele din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite