Primul restaurant de tip Fresh Market din România, deschis la Timişoara. Este gândit ca o mică „uzină“ în care se lucrează la „foc continuu“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restaurantul atFabrica din Timişoara
Restaurantul atFabrica din Timişoara

Un nou concept gastronomic modern a prins contur în Timişoara. Restaurantul atFabrika va oferi o experienţă culinară inediă clienţilor care îi vor trece pragul.

Un nou concept de restaurant şi-a deschis uşile spre a satisface poftele şi curiozităţile culinare ale timişorenilor. Localul este gândit precum o mică „uzină” utilată cu tehnologie de ultimă generaţie în care se lucrează la “foc continuu”. 

„Aici inventăm, creăm, producem. Aici fabricăm ca într-o uzină. Tot procesul este intern. Vrem să desfiinţăm ideea de paste la cutie. Vrem ca omul să vadă cum sunt preparate în maşina de făcut paste făinoase. Vrem ca pâinea pe care o mănâncă să fie a locului, proaspăt scoasă din cuptor, mirosind a pâine. Pentru că mâncarea este o emoţie. Trebuie gătită şi servită corect”, a declarat bucătrul Ciprian Tătaru.

Ideea din spatele acestui loc este simplă: un atelier de gătit în care accentul se pune pe transparenţă şi totodată pe prospeţimea alimentelor alese din Fresh Market-ul din interiorul localului.

Zona de selecţie a alimentelor este împărţită în mai multe secţii printre care cea de fructe şi legume, carmangeria, brutăria şi vitrina-caldă. 

În sectorul de fructe şi legume se pot prepara sucuri naturale prin presare la rece. Un proces performant prin care sucul este extras astfel încât să ofere mai mulţi nutrienţi şi mai multe fibre decât un suc făcut cu un storcător centrifugal.

Restaurantul atFabrica din Timişoara

În sectorul carmangerie specialităţile stau la dispoziţia cumpărătorilor. După ce clienţii şi-au ales carnea, aceasta este trimisă spre bucătar şi gătită în funcţie de preferinţele fiecăruia. Găsim aici delicatese precum muşchi de vită de Uruguay, delicatese italiene, prosciutto di Parma sau bresaola.

Brutăria se face remarcată prin specialităţile de panificaţie create după reţete proprii şi coapte în cuptoare performante.

Restaurantul atFabrica din Timişoara

De asemenea restaurantul merge şi pe ideea de food-to-go, asta pentru că există şi posibilitatea pregătirii “pe loc” a unui sandwich, ce poate fi ambalat şi pus la pachet. 

În departamentul “vitrina caldă” specialităţile deja pregătite sunt păstrate proaspete pentru cei care doresc să consume alimente sănătoase, însă nu au prea mult timp la dispoziţie să stea în local.

Restaurantul atFabrica din Timişoara

“Ideea acestui local a venit din dorinţa noastră de mâncare bună şi din sinceritatea faţă de nevoia de a mânca sănătos. Am călătorit mult, am “cules” idei. Toate s-au conturat frumos într-un concept. Localul este gândit ca un Fresh Market de unde poţi să îţi alegi orice. Aici nu avem ospătari, clienţii îşi aleg singuri produsele, noi le pregătim, iar la final îşi ridică singuri comanda. Nu ai stresul chelnerului”, declară proprietarii restaurantului.

Localul a fost deschis la Iulius Mall, în zona de intrare cu scările rulante.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite