Primul oraş din România în care te poţi vaccina cu Pfizer, fără programare FOTO VIDEO

Primul oraş din România în care te poţi vaccina cu Pfizer, fără programare FOTO VIDEO

A început Maratonul vaccinării, la Timişoara. Vor fi trei zile de vaccinări non stop FOTO Adevărul

Timişoara este primul oraş din România în care se pot face vaccinări cu vaccinul Pfizer doar pe bază de buletin, fără programare. La Centrul Regional de Afaceri din Timişoara este organizat un maraton al vaccinării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de voluntari, medici, asistente şi studenţi de la Medicină, se implică în „Maratonul vaccinării” de la Timişoara. Începând de vineri până duminică în cele 30 de fluxuri de la Centrul Regional de Afaceri Timişoara se vor face vaccinări cu serul Pfizer.

Iniţial, organizatorii „Maratonului Vaccinării” au anunţat că e nevoie de o programare prin platformă, call center-ul naţional sau call-center-ul Direcţiei de Asitenţă Socială Timişoara. Ulterior, a fost aprobată vaccinarea fără programare, doar pe baza buletinului.

Astfel, oricine doreşte să se vaccineze cu Pfizer se poate prezenta, în acest weekend, la Centrul Regional de Afaceri, doar cu buletinul. Rapelul va fi organizat la Sala Olimpia, tot în sistem de maraton, peste 21 de zile.

La „Maratonul vaccinării” se pot vaccina persoanele care au vârsta de cel puţin 16 ani. Pentru tinerii sub 18 ani e nevoie de acordul scris al părinţilor. Pentru acordul părinţilor nu este un formular tip, putând să fie scris „de mână” cu titlul „Acord pentru vaccinare”. Pe acord trebuie să fie specificat numele părintelui, numărul şi seria cărţii de identitate şi faptul că este de acord cu vaccinarea fiului sau a fiicei.

Vineri, cu o oră înainte de startul maratonului, mai mulţi timişoreni s-au adunat în faţa centrului de vaccinare pentru a fi printre primii care  beneficiază de imunizarea cu Pfizer, fără programare. Organizatorii pot vaccina în cele trei zile peste 10.000 de oameni. 

Vă mai recomandăm:

 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările