Primăvara aduce minunea naturii în Valea Vârtoapelor. Zece hectare de ghiocei ca în poveşti FOTO VIDEO

Primăvara aduce minunea naturii în Valea Vârtoapelor. Zece hectare de ghiocei ca în poveşti FOTO VIDEO

Ghiocei în Valea Vârtoapelor  www.ghiduri-turistice.info

În fiecare primăvară, în perioada 15 martie-5 aprilie, un loc din mijlocul munţilor Orăştiei (judeţul Hunedoara) se umple de ghiocei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Platoul Vârtoapelor este unul dintre cele mai frumoase locuri din zona de vest a Românie atunci când vine primăvara. Zece hectare de ghiocei crează un tablou de poveste. 
 
Conform site-ului www.ghiduri-turistice.info, între 15 martie şi 5 aprilie, ghioceii transformă această zona într-o veritabilă minune a naturii. Un covor în alb şi verde se întânde ca în poveşti.
 
„Acest loc este unic şi nu poate rivaliza cu altceva. Scurt, doar două săptămâni, sau poate trei dacă leurda nu se înverşunează în a ucide ghioceii, acolo poţi să te naşti a doua oară, acolo poţi să zbori unde visezi, acolo aripile ţi se desfac şi inima ţi se deschide”, scrie www.ghiduri-turistice.info.
 
Valea Vârtoapelor se află în judeţul Hunedoara, în mijlocul munţilor Orăştiei, la 13 kilometru de Sarmisegetuza Regia. 
 
 
Punctul de plecare spre poiană este comuna Orăştioara de Sus, parcul natural Grădiştea Muncelului.
 
 “Vârtoapele cu toate frumuseţile pe care am încercat să vi le descriu şi cu altele pe care le puteţi descoperi singuri, nu sunt dispuse la vandalizare. Fiţi buni şi lăsaţi ghioceii la locul lor, căraţi-vă peturile cu apă sau alte licori, mai mult sau mai puţin bahice, înapoi, nu aruncaţi hârtia igienică, după folosire, ci bagaţi-o în buzunar şi aruncaţi-o la tomberonul din vale, nu scrijeliţi copacii cu love sau fuck, sau după caz cu numele dumneavoastră, nu abandonaţi resturile de mâncare sau bateriile expirate ale aparatelor şi mai ales nu zbieraţi. Acolo este o zonă de linişte şi vă rog să o repectaţi. Dacă veţi respecta toate aceste elementare reguli ale unei convieţuiri paşnice dintre om şi natură, veţi pleca de acolo, mult mai bogaţi. Dacă, însă, vreţi, cumva să transformaţi acel loc în Vama Veche sau în alt loc al pierzaniei aşteptaţi-vă chiar şi la lucruri neplăcute”, mai scrie portalul amintit.
 
Denumirea latină a speciei de ghiocei din Valea Vârtoapelor este Leucojum vernum, iar localnicii îi spu “ghiocei bogaţi”.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările