Primarul Timişoarei promite un aquapark mai spectaculos decât toate ştrandurile din Ungaria: „Chiar va fi cel mai tare din această parte a Europei”

Primarul Timişoarei promite un aquapark mai spectaculos decât toate ştrandurile din Ungaria: „Chiar va fi cel mai tare din această parte a Europei”

Complex acvatic construit în 2012 în Serbia. Primarul Timişoarei promite la Timişoara ceva „mai tare”

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că instituţia pe care o conduce va lansa un studiu de fezabilitate pentru construirea la Timişoara un aquapark ce ar urma să se întindă pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare. Investiţia, estimată la „10 – 15 milioane de euro” ar urma să fie realizată cu bani de la bugetul local.

Cel mai „tare” aqua – park din Sud – Estul Europei se va construi la Timişoara, promite primarul Timişoarei, Nicolae Robu. Edilul a anunţat că primăria va realiza un studiu de fezabilitate pentru realizarea investiţiei din bani de la bugetul local, fiind imposibil de realizat un astfel de obiectiv din bani europeni. „Oradea a putut să facă un aqua - park pentru că avea un areal cu statut de staţiune şi în staţiuni se pot face pe bani europeni”, a declarat Nicolae Robu, potrivit căruia pretabile pentru investiţie sunt trei terenuri din zonele: Mehala, Aeroportul Cioca sau zona Pădurii Bistra.

„Eu când lansez obiective, ele devin priorităţi. Nu puteam mai devreme pentru că oraşul trebuia modernizat în primul rând în ceea ce priveşte infrastructura sa de mobilitate. Acesta chiar va fi cel mai tare din această parte de Europa”, a declarat primarul Nicolae Robu. Edilul susţine că printr-o investiţie mai mica şi într-un timp mai scurt decât în cazul aqua-park-ului din Szeged, spre exemplu, se poate face la Timişoara un aqua – park mai spectaculos.

„Tehnologiile de realizare sunt destul de bine puse la punct şi cred că într-un an, maxim un an şi jumătate se poate realiza. Între timp, lumea a evoluat, tehnologiile sunt bine puse la punct. Nu înseamnă că facem după modelul Szeged”, a declarat edilul, potrivit căruia există inclusive posibilitatea accesării unui credit bancar pentru realizarea investiţiei „În mod sigur va fi gata până în anul 2021. „Vor fi şi multe bazine şi un sistem de tobogane cum nu o să mai găsiţi nicunde în zonă, tiroliană şi aşa mai departe. Unele lucruri le-am văzut în SUA, spre exemplu. O să iasă ceva foarte tare”, a mai declarat Robu. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: