Primarul Timişoarei pregăteşte un mare miting pentru autonomie financiară mai largă: „Avem şi noi nevoi mari de modernizare şi dezvoltare”

Primarul Timişoarei pregăteşte un mare miting pentru autonomie financiară mai largă: „Avem şi noi nevoi mari de modernizare şi dezvoltare”

Miting în Timişoara

Sondajul făcut de Nicolae Robu s-a încheiat cu rezultat zdrobitor în favoarea celor care au spus “Da, vreau miting pentru 70%”. Adică 94 la sută, faţă de şase la sută care au răspuns “Nu, sunt mulţumit cu 43%”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Robu a realizat un nou sondaj pe pagina sa de Facebook. De această dată îi întreabă pe oameni dacă sunt de acord pentru a un mare miting pentru ca banii timişorenilor să rămână la ei.
 
„Acum circa o lună, la o întâlnire de lucru cu Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, când eu am ridicat problema puţinătăţii veniturilor locale în condiţiile necreşterii cotei părţi (43%) ce revine municipalităţilor din impozitul pe venit, domnul ministru a afirmat că din 2019 această cotă va deveni 100%. Acum ni se spune că această cotă va rămâne 43%. Noi nu vrem 100%, dar vrem 70%, nu 43%! Sunteţi de acord să veniţi la un mare miting pentru ca banii noştri să rămână la noi?”, a întrebat Robu. 
 
Sondajul s-a încheiat cu rezultat zdrobitor în favoarea celor care au spus “Da, vreau miting pentru 70%”. Adică 94 la sută, faţă de şase la sută care au răspuns “Nu, sunt mulţumit cu 43%”.
 
Astăzi, primarul Timişoarei a revenit cu explicaţii. 
 
“Principala sursa de venit la bugetele locale ale municipiilor / oralelor / comunelor este cota parte din impozitul pe venit încasat în respectiva unitate administrativ-teritorială. Pentru a avea în 2019 aceleaşi venituri ca în 2017, se impune creşterea respectivei cote părti de la 43% cât e acum la 70%. Ministrul Finantelor a promis recent că va creşte această cotă chiar pâna la 100%. Eu înteleg că într-o ţară trebuie să existe şi solidaritate, coeziune socială, dezvoltare echilibrată -toate acestea sunt principii ale Uniunii Europene-, deci nu pretind ca banii Timişoarei să rămână în integralitatea lor la Timişoara. Dar 30% pentru solidaritate, coeziune socială, dezvoltare echilibrată sunt destui, avem şi noi nevoi mari de modernizare / dezvoltare şi pentru a fi în continuare motor al societăţii româneşti, aceste nevoi trebuie satisfăcute! Este inadmisibil -pur şi simplu am intra în blocaj!- ca în 2019 să avem bani mai puţini ca în 2017 şi înca mult mai puţini!”, a explicat Nicolae Robu.
 
citeste totul despre: