Primarul Timişoarei, către parlamentari liberali: „Cum vă permiteţi voi să stabiliţi în locul meu de unde şi când să-mi fac cumpărăturile?!“

Primarul Timişoarei, către parlamentari liberali: „Cum vă permiteţi voi să stabiliţi în locul meu de unde şi când să-mi fac cumpărăturile?!“

Nicolae Robu, primarul Timişoarei

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a aflat cu stupoare că nişte colegi de partid vor să închidă supermarketurile duminică toată ziua.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a lansat un atac împotriva colegilor din PNL, care doresc să închidă supermarketurile în zilele de duminică, pentru a încuraja achiziţionarea de produse autohtone. 
 
“Aflu cu stupoare că nişte parlamentari - şi, culmea: cica liberali!- vor să închidă supermarketurile sâmbătă după-amiază şi duminică toată ziua şi, în plus, să le interzică existenţa pe raza oraşelor şi chiar şi în afara acestora, la distanţe de până la cinci kilometri. Motivaţia acestui demers se spune că ar fi grija faţă de producătorii agro-alimentari autohtoni, ba mai mult şi grija faţă de cumpărători, care, în inconştienţa lor, dacă au supermarketuri la îndemână, îşi irosesc şi-aşa prea puţinul timp liber prin ele, în loc să facă altceva!”, a scrie Nicolae Robu pe pagina sa de Facebook.
 
Şeful liberalilor din Timiş este chiar revoltat că unii parlamentari doresc să stabilească în locul cumpărătorilor unde şi când îşi fac cumpărăturile.  
 
“Oameni buni, opriţi-vă! Cum vă permiteţi voi să stabiliţi în locul meu de unde şi când să-mi fac cumpărăturile?! Mă impiedică cineva acum, să refuz oferta supermarketurilor şi să cumpăr de la buticul din cartier sau din piaţă -chipurile de la producătorii agro-alimentari autohtoni!? Ba chiar fac asta, de câte ori consider că este mai convenabil pentru mine aşa -multicriterial privind lucrurile-, după cum adesea nu fac, pentru că, din nou multicriterial privind lucrurile, îmi convine mai mult să recurg la supermarket. Chiar nu e limpede, după atâtea experienţe istorice triste de dirijism, că numai competiţia liberă, legea cererii şi ofertei, pot aşeza lucrurile corect?”, se întreabă Robu.
 
Primarul Timişoarei e de acord că producătorii agro-alimentari autohtoni trebuie protejati, însă nu prin înlăturarea concurenţilor lor, ci prin construirea de pieţe agro-alimentare moderne, civilizate, atractive şi pentru ei si pentru cumpărători, plasate la îndemâna acestora şi cu suficiente locuri, respectiv prin spulberarea celebrelor mafii jegmanitoare. 
 
“Asta am făcut eu la Timisoara - vezi Piaţa Iosefin şi, în curând, Piaţa Badea Cârţan- şi voi continua să fac în toate cartierele!”, a mai scris pe Facebook Nicolae Robu.
 
citeste totul despre: