Primarul oraşului München: “Timişoara este un oraş curat, dar e loc de mai bine”

Primarul oraşului München: “Timişoara este un oraş curat, dar e loc de mai bine”

Primarul Timişoarei s-a întâlnit cu omologul său din Munchen

Primarul oraşului München, Hep Monatzeder, s-a întâlnit cu Nicolae Robu. Cei doi edili au semnând noi protocoale de colaborare în domeniul apelor şi deşeurilor

Semnarea parteneriatului dintre departamentul de ape uzate München şi Aquatim, operatorul de apă-canal al judeţului Timiş a avut loc în anul 2006. De atunci, Timişoara a beneficiat din partea germanilor de know-how şi materiale de specialitate, reglementări şi norme europene, un laborator mobil pentru inspecţie video de canal, două staţii pilot de epurare dotate cu trapă bilologică, o staţie de epurare cu ultrafiltrare şi alte donaţii şi finanţări.

Începând din 2009 a fost înfiinţată Fundaţia Aquademica, prin care sute de specialişti din România au ajuns la diferite stagii în Germania.

Astăzi, primarul Nicolae Robu şi omologul său din München, Hep Monatzeder, au semnat noi protocoale de colaborare în domeniul apelor şi deşeurilor, pentru care a fost invitată în proiect şi societatea RETIM.

“Prin semnarea acestui protocol facem un pas înainte în colaborarea dintre München şi Timişoara. Sunt de la începutul acestestei colaborări şi pot spune că s-au făcut multe lucruri bune. Acum, am deschis un nou capitol, în gospodărirea deşeurilor. Timişoara este un oraş curat, dar este loc de mai bine. Dacă totul era în regulă, nu eram acum aici. În München au scăzut cheltuielile datorită sistemului de colectare selectiv”, a spus Hep Monatzeder, primarul oraşului München.

"Am adus RETIM-ul în acest proiect pentru că dorim să fie extinsă colaborarea de la apă, canalizare, mediu şi gestionarea deşeurilor. Putem învăţa de la cei din renumitul oraş german, care este foarte bine pus la punct. E un bun model pentru noi", a spus Nicolae Robu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: