Primarul care a inaugurat electoral un SPA nefuncţional recidivează. Deschide un ştrand care poate fi doar vizitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu trei zile înainte de alegerile europarlamentare, primarul celui de-al doilea oraş ca mărime din Timiş deschide un ştrand care poate fi doar vizitat. Gestul primarului vine la trei ani după ce, în campania electorală pentru alegerile locale din 2016, a inaugurat un SPA care stă închis şi acum. Acelaşi primar a inaugurat în campania pentru alegerile europarlamentare din 2014 un pod care nu asigură acces persoanelor cu dizabilităţi.

Primăria Municipiului Lugoj, al doilea oraş ca mărime din Timiş, a finalizat lucrările la ştrandul în aer liber pentru care termenul de iniţial era mai 2015. Primarul oraşului, Francisc Boldea (PSD) a anunţat că ştrandul va fi deschis joi, cu trei zile înainte de alegerile europarlamentare de duminică. Dând vina pe temperatura scăzute a apei primarul a anunţat că cetăţenii pot doar să viziteze obiectivul. Astfel, Primăria Lugoj a emis un comunicat de presă prin care îi cheamă pe lugojeni să admire, timp de trei zile, amenajările.

Ştrandul - muzeu

Primăria Municipiului Lugoj, aduce la cunoştinţa lugojenilor că Ştrandul Municipal complet renovat şi utilat este pregătit pentru funcţionare (n.r. la tobogan încă se lucrează). Imediat ce starea vremii va permite şi temperatura apei din bazine depăşeşte 21°C, Ştrandul Municipal va intra în programul normal de funcţionare. Vă aşteptăm cu drag joi, vineri, sâmbătă şi duminică să vizitaţi Complexul de agrement Ştrand!”, anunţă Primăria Lugoj, care a făcut şi un program de vizitare a ştrandului-muzeu: joi şi vineri între orele 16.00 – 19.00, sâmbătă şi duminică între orele 10.00 – 16.00. „Acesul în incinta Complexului de Agrement se va face pe poarta dinspre Podul Pietonal”, mai anunţă primăria Lugoj, care a investit aproximativ opt milioane de lei în modernizarea ştrandului. Primarul Francisc Boldea a dat vina pentru întârzieri pe o anchetă DNA, finalizată cu clasare, şi pe neînţelegerile dintre constructor şi proiectant. „A fost o neînţelegere între proiectant şi constructor. Nu s-au înţeles pentru cantităţile de fier folosite. Numai proiectantul poate să dea dispoziţie de şantier. De săptămâna viitoare dăm ordinul de reîncepere a lucrărilor. Din momentul în care am dat dispoziţia firma are la dispoziţie 90 de zile să termine lucrarea”, declara Francisc Boldea pentru „Adevărul” în urmă cu doi ani.

SPA-ul inaugurat acum trei ani, în campanile electorală, nefuncţional nici acum

Ştrandul care se va deschide de joi pentru vizitare face parte dintr-un complex de agrement care include şi un SPA, cu bazin acoperit. Primarul Francisc Boldea a inaugurat SPA-ul, cu mare fast, înaintea alegerilor locale din 2016. La fel ca în cazul ştrandului în aer liber, SPA-ul a putut fi doar vizitat. De la inaugurarea din 2016 până în prezent, SPA-ul care a costat peste un milion de euro nu a funcţionat nici măcar o zi.E pentru prima dată, după 700 de ani în istoria Lugojului, când din SPA face parte şi un bazin acoperit (n.r. Obiectul inaugurării ). Toţi zâmbesc, toţi râd, dar nimeni nu a fost în stare să îl facă vreodată şi asta e cel mai important lucru”, declara primarul Boldea la inaugurarea SPA-ului. Tot atunci, primarul promitea că imediat după alegeri, în aproximativ o lună, după ce va fi obţinut şi avizul ISU, SPA-ul poate fi deschis, lucru care nu s-a întâmplat nici la trei ani de la acel moment.



Podul inaugurat în campania pentru europarlamentare de acum cinci ani

Lângă SPA-ul inaugurat înainte de campania electorală pentru alegerile locale din 2016 şi ştrandul deschis în campania pentru europarlamentare din acest an se află şi un pod pietonal peste râul Timiş, inaugurat în urmă cu fix cinci ani, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2014. La inaugurarea, cu dansuri populare şi slujbă religioasă, au participat Maria Grapini, Ilie Sârbu, Titu Bojin şi alţi lideri PSD, dar şi peste 1.000 de cetăţeni. În prezent, podul inaugurat acum cinci ani este inaccesibil persoanelor cu dizabilităţi, instalaţia care permitea accesul persoanelor cu dizabilităţi fiind demontat.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite