Primăria Timişoara, penalizată cu şase milioane de lei pentru nereguli în implementarea proiectelor europene

Primăria Timişoara, penalizată cu şase milioane de lei pentru nereguli în implementarea proiectelor europene

Pasajul Michelangelo a fost realizată din fonduri europene

Opt proiecte europene implementate de administraţia locală, în perioada 2007 – 2013, dintr-un total de 35, au suferit corecţii financiare în valoare de peste 10 milioane de lei.

Ministerul Dezvoltării arată că opt proiecte europene implementate de administraţia locală, dintr-un total de 35, au suferit corecţii financiare în valoare de peste 10 milioane de lei. Modificările au fost sancţionate ca nereguli, motiv pentru care Primăriei Timişoara i s-a cerut să returneze şase milioane de lei. Deciziile au fost contestate în instanţă, dar cinci procese din cele opt au fost pierdute definitiv. Restul de trei sunt în faza de recurs.
 
În pofida deciziilor date de instanţă, primarul Nicolae Robu susţine că municipalitatea a acţionat legal.
 
„Este o situaţie absurdă, care cred că nu se aplică în nicio ţară, să ţi se aplice corecţii când tu, de fapt, lucrezi corect. Se spune de către cei de la Comisia Europeană că nu am respectat libera concurenţă punând la licitaţii condiţie de experienţă prealabilă. Când ai lucrări extrem de importante cum sunt pasajele, cum este reabilitarea unei zone istorice, să te laşi pe post de cobai, nu îţi permiţi când este vorba de lucruri extrem de importante. Mi se pare că, în orice caz, Guvernul României nu a negociat corect. Trebuie să pună piciorul în prag pe tema asta. Eu nu cred că în Polonia se aplică vreo corecţie financiară pe un astfel de motiv”, a spus Nicolae Robu, pentru Radio Timişoara.
 
Printre proiectele pentru care s-au aplicat corecţii sunt reabilitarea centrului istoric, modernizarea malurilor Begăi şi Pasajul Michelangelo.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: