Primăria Timişoara, obligată să vândă un teren la preţ de nimic. Parcelă similară, vândută la o sumă de 10 ori mai mare

Primăria Timişoara, obligată să vândă un teren la preţ de nimic. Parcelă similară, vândută la o sumă de 10 ori mai mare

Consiliul Local Timişoara a aprobat, marţi, în şedinţă extraordinară, două proiecte care vizează vânzarea a două terenuri din cartierul Freidorf, una dintre parcele la un preţ foarte mic. Hotărârile au fost luate în urma unor decizii judecătoreşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Terenurile pentru vânzarea cărora consilierii locali sunt chemaţi să dea un vot sunt aferente unor locuinţe vândute de Primăria Timişoara în 1998, în baza Legii 112/1995. Potrivit proiectelor de hotărâre, vânzarea terenurilor se face în baza unor sentinţe care obligă Primăria Timişoara să le vândă celor care au cumpărat locuinţele pe Legea 112/1995 terenurile aferente celor două locuinţe. Una dintre parcele are o suprafaţă de 700 mp, iar alta o suprafaţă de 2.000 de mp.

Deşi cele două parcele sunt aproximativ în aceeaşi zonă, cartierul Freidorf, diferenţa de preţ la care se vând cele două parcele este uriaşă. Astfel, terenul cu suprafaţă de 700 mp este vândut la un preţ de 9 euro/mp, iar parcela de 2.000 mp se vinde la preţul de 87 de euro/mp. În cazul terenului vândut la preţul de 9 euro/mp, tariful a fost impus de instanţă, în baza unei evaluări pe care Primăria Timişoara a contestat-o fără succes în proces.

În cazul terenului de 2.000 mp, vândut la 87 de euro/mp, instanţa nu a impus preţul la care Primăria Timişoara este obligată să vândă. Tariful a fost stabilit în urma unei evaluări realizate de o firmă specializată cu care Primăria Timişoara are contract. „Păţim de multe ori aşa, să pierdem terenul prin sentinţă. Lucrăm cu evaluatori care sunt atestaţi. Nu noi stabilim preţul. Orice vânzare sau închiriere se face în urma unei evaluări”, a declarat viceprimarul Farkas Imre.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: