VIDEO Primăria Timişoara demolează o casă construită ilegal în curtea unei clădiri istorice. Cum a reacţionat proprietarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un timişorean care avea un apartament cu o cameră în curtea unei clădiri istorice şi-a construit în jurul apartamentului o casă fără autorizaţie FOTO Ştefan Both
Un timişorean care avea un apartament cu o cameră în curtea unei clădiri istorice şi-a construit în jurul apartamentului o casă fără autorizaţie FOTO Ştefan Both

Primăria Timişoara a început demolarea unei case ridicate ilegal în curtea unei clădiri istorice din cartierul Iosefin. E vorba de o casă construită fără autorizaţie în curtea interioară a Palatului Ancora.

GALERIE FOTO

Telenovela construcţiei ridicate ilegal în curtea Palatului Ancora, o clădire istorică din Timişoara, se apropie de final. În baza unei sentinţe pronunţate în 2017, Primăria Timişoara a început demolarea casei construite ilegal de un timişorean care deţinea acolo un apartament cu o cameră, iar sub pretextul extinderii apartamentului, bărbatul a construit în jurul camerei o adevărată vilă, unul dintre ziduri luându-i toată lumina unei vecine. Totul s-a întâmplat fără autorizaţie, bărbatul primind şi o condamnare de 11 luni şi 20 de zile, cu amânarea aplicării pedepsei.

Printr-o sentinţă din noiembrie 2017, instanţa l-a obligat pe proprietar să demoleze construcţia ilegal. În caz contrar, judecătorii au autorizat primăria să demoleze construcţia, pe banii proprietarului. După un an şi jumătate de la pronunţarea sentinţei, Primăria Timişoara a început, joi, demolarea construcţiei.  

„Am mai avut o descindere aici şi am intenţionat să demolăm ceea ce s-a construit ilegal aici. S-a contestat intervenţia noastră. Suntem în măsură ca asistaţi de executor să punem în aplicare. Ce s-a construit aici este fără autorizaţie, într-un sit istoric clasificat ca atare. Nu se poate aşa ceva. Legea e lege pentru toată lumea. Astăzi suntem veniţi cu utilaje şi muncitori. Vreau să fie o lecţie pentru toţi cei care sfidează legea şi construiesc de capul lor”, a declarat primarul Nicolae Robu.
 

Constantin Dobre, proprietarul construcţiei dat vina pentru demolare pe vecina care a reclamat situaţia şi a declarat că o să conteste sentinţele pronunţate în defavoarea sa la CEDO. Bărbatul a spus că a continuat să construiască, deşi a fost amendat şi condamnat, pentru că după obţinerea unui aviz de la Monumente, arhitectul care i-a făcut proiectul i-a dat asigurări că poate intra în legalitate. „Mi-a promis arhitectul că îmi scoate şi autorizaţia. Nu am făcut de capul meu, nu eu am fost cel care a proiectat”, a declarat proprietarul construcţiei ilegale.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite