Primar PSD, după condamnarea lui Dragnea: „Ne-a «înmormântat» odată cu el. Trebuie să fii tâmpit să crezi că electoratul român nu e unul elevat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condamnarea lui Liviu Dragnea a produs un şoc în rândul social-democraţilor. Unul dintre primii primari PSD care i-a cerut lui Dragnea demisia a declarat că, omeneşte îi pare rău pentru situaţia în care a ajuns Dragnea, dar crede că „politic s-a gafat mult”.

Unul dintre primii primari PSD care a criticat modul în care Liviu Dragnea conduce partidul a fost primarul din Jebel, judeţul Timiş, Sabin Bociu. Acesta reclama faptul că între conducerea centrală a partidului şi marea masă a oamenilor din partid s-a produs o ruptură şi i-a cerut lui Liviu Dragnea să facă un pas în spate. Pentru poziţia sa, Bociu a fost atacat de secretarul general al PSD, Adrian Negoiţă, care l-a acuzat pe edil că „s-a trezit năpădit de principii şi valori”.

După rezultatul votului de duminică şi condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare, Bociu a declarat că omeneşte îi pare rău pentru situaţia în care a ajuns Liviu Dragnea, dar crede că politic s-a gafat mult. „Era bine să facă un pas lateral, nu l-a făcut unde s-a ajuns. Eu cred că votul nu a fost atât împotriva PSD-ului, cât împotriva liderului nostru care, iată, ne-a înmormântat odată cu el. Pentru ce s-a întâmplat astăzi, ca om îmi pare rău, dar politic s-a gafat mult. Am schimbat guverne, vreo trei sau patru, am schimbat vreo 100 de miniştri. S-au adus în faţă oameni incompetenţi şi normal că poporul român…Trebuie să fii tâmpit sau naiv să crezi că poporul român nu a devenit un electorat elevat în sensul că oamenii au acces la lege, oamenii sunt altfel, cel puţin în zona noastră de ţară”, a declarat Sabin Bociu.

„E un duş rece, cu gheaţă. Dacă colegii au sufficientă înţelepciune trebuie să înţeleagă că trebuie să existe pe scena politică un partid de centru-stânga, dar cu totul altfel de oameni, cu o gândire proeuropeană, cu un alt discurs. În ani de zile poate să devină o forţă politică care să fie luată în seamă. Până atunci, poporul a reacţionat cum trebuia să reacţioneze şi am tot respectul pentru ce s-a întâmplat”, a mai declarat edilul.

Primarul PSD din Jebel a declarat că în momentul de faţă, demisia Guvernului Dăncilă este „un gest de eleganţă politică”. „Un gest de onoare ar fi normal ca doamna Dăncilă să îşi depună mandatul. Este normal să fie aşa din moment ce liderul partidului a fost condamnat. E normal ca Guvernul să plece. Ar fi un gest de eleganţă politică. Aşa ar trebui să se facă politica”, a mai declarat Sabin Bociu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite