Primar penal de Timiş. A fost prins de poliţişti ba beat, ba fără permis

Primar penal de Timiş. A fost prins de poliţişti ba beat, ba fără permis

Ioan Fărcălău susţine că este victima unui abuz politic

Edilul-şef al comunei Peciu Nou riscă să rămână fără funcţie şi să ajungă după gratii. După ce a fost prins beat la volan în urmă cu un an şi a rămas fără permis, Ioan Fărcălău nu s-a liniştit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul comunei Peciu Nou, Ioan Fărcălău, în vârstă de 43 de ani, este edilul-şef cu cele mai multe dosare penale din judeţul Timiş. Bărbatul a făcut prima oară cunoştinţă cu legea penală la începutul anului 2010, când a fost prins beat la volan, pe Calea Şagului din Timişoara. Atunci, poliţiştii de la Rutieră i-au întocmit dosar penal edilului, iar în acelaşi timp i-au suspendat permisul de conducere. Chiar dacă permisul este suspendat în evidenţele oamenilor legii, actul în sine a rămas la primar, iar acesta nu s-a ferit să se urce din nou la volan.

Consecinţa: duminică după-amiază, Ioan Fărcălău a fost tras pe dreapta, la intrarea în Timişoara, pe Calea Şagului. Oficialul a prezentat permisul de conducere, dar spre stupoarea lui, a aflat de la poliţişti că se va alege cu un nou dosar penal.

Povestea permisului

„Conducătorul  auto ştia că nu mai are voie să conducă maşina, dar a fost prins în flagrant. De data aceasta nu era băut, dar nu avea voie să se urce la volan. Primarul avea permisul suspendat după ce în 2010 i s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autoturism având o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală. Noi, ca poliţişti, trebuie să aplicăm legea şi nu să o dezbatem cu cei prinşi că au greşit”, a spus comisarul Dumitru Domăşnean, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara. Primarul Ioan Fărcălău se apară şi spune că poliţiştii au comis un abuz.

În plus, are de gând să apeleze la instanţă pentru a găsi dreptatea care crede că i se cuvine.  „Cum să am permisul suspendat când l-am primit în urmă cu patru luni. Am fost supus unui abuz”, a spus primarul comunei Peciu Nou. Edilul le-a spus oamenilor legii că maşina a fost condusă iniţial de soţia lui, doar că femeii i s-a făcut rău  şi a fost preluată de o ambulanţă, astfel că el a trebuit să se urce la volan.

Filtre pentru şoferii vitezomani

Cum numărul şoferilor care conduc în stare de ebrietate a crescut în ultima perioadă, mai marii Poliţiei Rutiere Timişoara sunt hotărâţi să le vină de hac. „Legea se aplică în acelaşi fel, indiferent că vorbim de un primar sau un strungar. Cine e găsit vinovat răspunde cu siguranţă pentru faptele lui”, a spus Dumitru Domăşnean, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara.

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst : REAL STORY În România se moare şi din cauza ciclului menstrual


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările