Prima sentinţă în dosarul criminalului cu drujbă. A fost condamnat pentru omor cu premeditare şi prin cruzimi

Prima sentinţă în dosarul criminalului cu drujbă. A fost condamnat pentru omor cu premeditare şi prin cruzimi

Dorin Muntean a fost condamnat în primă instanţă FOTO Daniel Dancea

Tribunalul Timiş a pronunţat prima sentinţă în dosarul în care Dorin Muntean, tânărul acuzat că a omorât un bărbat decapitându-l cu drujba a fost trimis în judecată pentru omor cu premeditare şi cruzimi.

Dorin Munteanu, bărbatul acuzat că în noaptea de 30 spre 31 ianuarie 2018 l-a omorât pe un bărbat din comuna Sânandrei, decapitându-l cu o drujbă, a fost condamnat în primă instanţă la 25 de ani şi şase luni de închisoare. Prin aceeaşi sentinţă, bărbatul din Arad a fost obligat şi la plata unor daune morale de 130.000 de euro. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Acuzaţiile aduse lui Muntean

Potrivit procurorilor, bărbatul a tăiat uşa casei cu drujba şi a intrat în imobil „cu scopul de a ucide victima”. „După ce inculpatul a intrat în locuinţă, victima L.M.C., care în acele momente dormea, s-a trezit, iar când l-a văzut pe inculpat în locuinţă, a sărit pe geamul unei camere şi a fugit în grădina din spatele imobilului, împreună cu fiul său minor L.F.A. Inculpatul a alergat în urmărirea victimei, a ajuns-o şi, cu acea drujbă, a ucis victima, tăind-o în zona gâtului, a capului, a membrelor superioare, precum şi în alte zone ale corpului”, arată procurorii în rechizitoriu.

Bărbatul acuzat de omor este acuzat şi de loviri şi alte violenţe, după ce unul dintre fii victimei a fost rănit în încercarea de a scăpa de ucigaş. „Acţiunea agresivă a inculpatului care a alergat având asupra sa o drujbă în urmărirea victimei şi a fiului său minor, a condus la vătămarea integrităţii corporale a acestuia din urmă, care, în încercarea de a se salva şi a scăpa de inculpat, a fost nevoit să escaladeze gardul grădinii, iar în cădere a suferit o fractură la gamba piciorului stâng, leziune traumatică care necesită 60 (şaizeci) de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, se mai arată în rechizitoriu.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: