Prima „Căsuţă de lectură“ din Timişoara a fost deja vandalizată. „Oameni care au un nivel de cultură foarte scăzut“

Prima „Căsuţă de lectură“ din Timişoara a fost deja vandalizată. „Oameni care au un nivel de cultură foarte scăzut“

Casuta de lectura din parcul Carmen Sylva

Căsuţa de lectură din parcul Carmen Sylva a fost vandalizată după nici două săptămâni de la amplasarea ei. Uşa bibliotecii stradale a fost pur şi simplu ruptă.

Iniţiatorul proiectului Căsuţa de lectură, prin care s-au montat deja trei biblioteci stradale, în trei parcuri diferite din Timişoara, a fost anunţat de vandalizarea mobilierului din parcul Carmen Sylva. Nici două săptămâni nu au trecut de la amplasarea ei. Persoane necunoscute au rupt efectiv uşa bibliotecii cu cărţi.
 
„Spunea Mihai Eminescu: citind mereu, dai şansa creierului să devină un laborator de idei şi imagini!
 
Cărţile sunt şi vor fi întotdeauna un mijloc de îmbunătăţire a cunoştinţelor, a nesfârşită sursă de informaţii care dezvoltă imaginaţia şi creativitatea. Citeşte şi nu distruge!
 
Căuţa de lectură, un proiect de suflet realizat în Anul Cărţii în România, în parteneriat cu Radio Timişoara a beneficiat de o mare atenţie din partea iubitorilor de cărţi tipărite, însă doar până astăzi, 14 martie 2019, când Căsuţa de lectură din Parcul carmen Sylva din Timişoara a fost vandalizată! Un comportament lipsit de rsponsabilitate din partea unor oameni despre care pot spune că au un nivel de cultură foarte scăzut, dacă au ales să-şi bată joc de o bibliotecă stradală în miniatruă şi de munca unui om!
 
Sunt dezamăgit că printre noi, există astfel de oameni! Ruşine să vă fie celor care aţi vandalizat căsuţa de lectură!
 
Sper ca timişoenii care au apreciat acest proiect să sancţioneze şi ei asemenea acte de vandalism!
 
Aşa cum am promis, voi avea grijă de aceste căsuţe de lectură, atâta vreme cât ele vor fi apreciate!”, a scris Alex Dascălu, pe pagina sa de Facebook.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: