Prietenie de ultraşi de 30 de ani: "Poli şi Rapid n-au fost membre de partid" EXCLUSIV AUDIO

Suporterii timişoreni şi rapidişti sunt legaţi de o prietenie de 30 de ani. La derbyul de mâine seara dintre “Poli” şi Rapid, atmosfera de pe stadionul “Dan Pălinişanu”, va fi incendiară şi civilizată.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Oriunde, oricând, la bine, la greu, fraţi cu “Poli” vom fi mereu” sau “În 80 o prietenie s-a legat, ce va continua indiferent de rezultat” sunt două din mesajele arborate de-a lungul timpului de cele două tabere. Prietenia dintre suporterii celor două echipe, un exemplu în fotbalul românesc, dăinuie de 30 de ani. Indiferent de rezultatul meciului direct sau de unele supărări, frăţia nu a fost ruptă, ci din contră s-a consolidat de-a lungul anilor.
E foarte importantă această prietenie. Suntem două grupări care nu aveam simpatii pentru Steaua şi Dinamo. Sunt două echipe care au trebuit să se lupte cu sistemul. Nici Poli si nici Rapidul nu au fost dispuse sa se aseze in genunchi in fata nimanui. Aşa s-a menţinut şi s-a consolidat relaţia. Există şi un refren în peluză: <Poli şi Rapid n-au fost membre de partid>”, a declarat Ema Cernescu, unul din membrii Druckeria.Nu te supăra frate

Începuturile acestei prietenii a fost la finala Cupei României din sezonul 1980-1981, când s-a jucat în cuplaj meciurile Rapid-Pandurii şi Poli – Universitatea Craiova. Oltenii prezenţi la meci s-au solidarizat, motiv pentru care suporterii timişoreni şi giuleşteni au fost nevoiţi să se susţină reciproc.  “La 0-0 însă, galeria Timişoarei părea mai în formă, dar asta se întâmpla şi pentru că pătimaşii Giuleştiului, mari specialişti în folclor şi în fliuerat a pagubă, trecuseră de partea echipei pe care o simţeau mai slabă”, scriau ziarele vremurii.
După Revoluţie, suporterii din galeria rapidului au venit la Timişoara cu coroane pe care le-au depus la cimitirul eroilor, pentru a comemora pe cei care au murit în decembrie 1989.

Fie că se joacă la Timişoara sau la Bucureşti, înainte şi după meci, fanii stau împreună la bere. “Există prietenii la nivel de galerie. Unii ne dăm pur şi simplu mâinile pe stradă, dar anumite grupări s-au apropiat mai mult. Se fac chefuri împreună, sunt timişoreni care se duc la Bucureşti, de la ei vin des la Timişoara. Aceată prietenie face parte din istoria noastră”, a mai spus Cernescu.Noi din Banat cântă despre prietenia cu Rapid

Formaţia punk-rock Noi din Banat, care cântă piese despre “Poli”, va lansa astăzi o piesă dedicată prieteniei dintre fanii timişoreni şi cei din Giuleşti. La piesa “Când ne strângem laolaltă” şi-a adus contribuţia şi Bob de la Official Hooligans-Rapid. Noi din Banat vor lansa pe 4 decembrie nou album live, care va cuprinde şi piesa pentru rapidişti.

Puteţi asculta, în premieră, piesa “Când ne strângem laolaltă”:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările