Preşedintele Tribunalului Timiş, reclamat la Inspecţia Judiciară pentru o postare de pe Facebook: „Nimeni şi nimic nu mă va împiedica să respect legea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu FOTO Arhivă
Preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu FOTO Arhivă

Asociaţia „Iniţiativa pentru Justiţie”, condusă de procurorul Bogdan Pârlog, o acuză pe judecătoarea Adriana Stoicescu, preşedinte al Tribunalului Timiş, că a adus atingere prestigiului Justiţiei scriind, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, despre „pseudojustiţia“ din România.

Preşedintele Tribunalului Timiş a fost reclamată de Asociaţia „Iniţiativa pentru Justiţie” la Inspecţia Judiciară pentru o postare de pe Facebook în care şi-a arătat sprijinul pentru Dana Gârbovan după ce aceasta a fost propusă ministru al Justiţiei. Potrivit g4media.ro, judecătoarea Stoicescu este acuzată de Asociaţia „Iniţiativa pentru Justiţie” că a avut ”manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

Mai concret, Stoicescu a fost reclamată la Inspecţia Judiciară pentru o postare de pe pagina sa de Facebook în care a vorbit despre „pseudojustiţia”  în care „pseudojudecători scriu minute la dictare” sau „pseudoprocurori pun bazele republicii lor”.

Adriana Stoicescu a reacţionat, tot pe Facebook, după sesizarea făcută împotriva sa, arătând că „nimeni si nimic nu ma va impiedica sa respect si sa aplic legea cu buna credinta, sa fac dreptate, cu smerenie si cu privirea indreptata tot timpul spre Supremul Judecator”. „ Fidelă principiilor pe care mi le cunoasteti deja, mă voi abţine de la orice comentariu şi declaraţie publică, pe parcursul derulării procedurii disciplinare. Şi, mai presus de orice, mă voi supune, cu respect, hotărârilor Inspecţiei Judiciare”, a mai scris judecătoarea pe pagina sa de Facebook.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite