Preşedintele Tribunalului Timiş, despre desfiinţarea secţiei speciale: „Vom fi ocupaţi să pronunţăm soluţii care să ne asigure liniştea şi libertatea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Tribunalului Timiş contestă desfiinţarea secţiei speciale FOTO Arhivă
Preşedintele Tribunalului Timiş contestă desfiinţarea secţiei speciale FOTO Arhivă

Judecătoarea Adriana Stoicescu, preşedinte al Tribunalului Timiş, se opune desfiinţării secţiei speciale de anchetare a magistraţilor, susţinând că „nimeni nu vorbeşte despre adevărata miză a desfiinţării secţiei speciale”.

Preşedintele Tribunalului Timiş, judecătoarea Adriana Stoicescu, scrie într-o postare pe pagina sa de Facebook că prin desfiinţarea secţiei special de anchetare a magistraţilor este atacată independenţa justiţiei, miza desfiinţării secţiei fiind „aceea de a îngropa definitive abuzurile săvârşite împotriva magistraţilor incomozi”. „Într-o ţară în care oamenii mai au încredere doar în Zâna Măseluţă şi în care, în curând, staborul va redeveni o opţiune, nimeni nu vorbeşte despre adevărata miză a desfiinţării secţiei speciale. Aceea de a îngropa definitiv abuzurile săvârşite împotriva magistraţilor incomozi. Şi de a o lua de la capăt, eventual”, scrie Adriana Stoicescu, pe Facebook.

Judecătoarea mai spune că „niciun profesionist nu a ieşit să explice ce a însemnat şi ce poate însemna, conferirea competenţei de cercetetare a magistraţilor unor procurori care, în acelaşi timp, sunt părţi în cauzele deduse judecăţii”. „Nimeni nu spune că, ani de zile, de fapt, s-a încălcat flagrant dreptul la o instanţă imparţială şi independentă. Cât de corect poţi să judeci când ştii că procurorul tău de şedinţă poate începe mâine urmărirea penală împotriva ta, în baza unui denunţ formulat de un condamnat pe care tu, judecător corect, l-ai trimis după gratii? Cât de imparţial te poţi pretinde când ţi se poate flutura, ani la rând, dosarul de urmărire penală pe numele tău, dacă dai cumva semne de prea multă independenţă?”, a mai scris Adriana Stoicescu.

Preşedintele Tribunalului Timiş susţine că „politicienii par a nu înţelege că independenţa şi imparţialitatea judecătorilor sunt mai importante decât orgoliile meschine şi trebuie să rămână deasupra înţelegerilor şi minciunilor politicianiste, a jocurilor de culise”. „Nu am fi ajuns aici dacă justiţia nu ar fi fost, de mai bine de 20 de ani, obiectul trocului murdar al tuturor partidelor politice. Când numirea procurorilor de rang înalt s-a făcut pe principiul unu de la mine unu de la tine, la ce să te aştepţi? Dacă cineva işi imaginează că politicienii îşi doresc, prin desfiinţarea secţiei, apărarea independenţei magistraţilor, se înşală amarnic. Ei işi doresc continuarea luptei anticorupţie pe hârtie, garantată doar împotriva adversarilor politici , cu largul concurs al unor judecători reduşi la tăcere”, mai scrie judcătorea.

În finalul mesajului său, Adriana Stoicescu arată că judecătorii vor fi ocupaţi să pronunţe soluţii potrivite, menite să le asigure liniştea şi libertatea. „Vom fi ocupaţi să pronunţăm soluţii potrivite, menite să ne asigure liniştea şi libertatea.Următorul pas va fi desfiinţarea inspecţiei judiciare, reîntoarcerea la inspectorii judiciari din cadrul ministerului justiţiei, tribunalele populare conduse de oamenii puterii. Totul cu largul concurs al celor care nu citesc şi fac politică, deşi ar trebui să citească şi să nu facă politică. Noapte bună, democraţie şi stat de drept!”, încheie preşedintele Tribunalului Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite