Premieră în siguranţa rutieră. Diferenţa dintre anvelopele de vară şi cele de iarnă

Premieră în siguranţa rutieră. Diferenţa dintre anvelopele de vară şi cele de iarnă

Test pentru a demonstra diferenţa la frânare dintre cauciucuri

În cadrul campaniei preventive „Alege viaţa!”,  pe platforma Parc Industrial Calea Şagului din Timişoara s-a desfăşurat o demonstraţie – test de siguranţă rutieră.

Autoturismele utilizate în cadrul demonstraţiei au fost conduse de piloţi de încercare. Astfel, două autoturisme au fost echipate cu anvelope noi de vară, respectiv de iarnă, şi au fost testate simultan din punct de vedere al timpului şi distanţei de frânare, precum şi al ţinutei de drum, în condiţii diferite de carosabil (fiind simulate condiţii de carosabil uscat, umed, oprire la punct fix, etc.).      
 
„Atât pe carosabilul uscat, cât şi pe cel umed, aderenţa pneurilor la frânare este diferită, constatându-se că la cauciucurile de de iarnă – în comparaţie cu cele de vară – spaţiul de frânare creşte proporţional cu viteza. Acest test a avut ca scop conştientizarea conducătorilor auto de a-şi echipa autoturismul în funcţie de sezon”, a spus comisarul-şef Liviu Cristean, ofiţer coordonator pe linie de prevenţie în cadrul Serviciului Rutier Timiş.
 
Campania "Alege viaţa!" este organizată de Delticom în colaborare cu Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.  

„Pentru a arăta diferenţa de eficienţă între anvelopele de vară şi cele de iarnă, în străinătate se organizează astfel de teste în repetate rânduri”, precizează Traian Pop, director pentru Europa de Est al Delticom.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: