Premieră națională la Timișoara: un automat de ouă ecologice. Vezi cum dă "găina de metal" şase ouă în 15 secunde GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii care au venit ieri la piaţă au făcut shopping de ouă cu fisa
Timişorenii care au venit ieri la piaţă au făcut shopping de ouă cu fisa

Reprezentanţii unei ferme avicole din satul Hodoni au adus automate de ouă în două pieţe din oraş. Cei care au ieşit să facă piaţă au format cozi la „găina de metal”. Conform proprietarilor, într-o singură zi s-au vândut 400 de caserole de ouă.

După ce au văzut succesul „văcuţei de metal”, un automat de lapte proaspăt, reprezentanţii unei ferme avicole de la Hodoni s-au gândit să achiziţioneze două automate speciale care dau ouă proaspătă. Astfel a apărut primul automat de ouă din România. Aparatele au fost amplasate încă de sâmbătă în Piaţa Dacia, iar începând de astăzi se va pune în funcţione unul şi în Piaţa Veche din Calea Lipovei. Cei care au ieşit să facă piaţă în weekend au format cozi la „găina de metal”. Conform proprietarilor, într-o singură zi s-au vândut 400 de caserole de ouă.

Am găsit aceste automate la o expoziţie la Arad. Am luat două bucăţi mai mult pentru experiment, să vedem cum merge. Cei care vin să cumpere legume, fructe, lapte, cu siguranţă se vor opri să ia şi ouă”, a declarat Ion Turcu, directorul fermei de la Hodoni.

Ouăle din automate provin de la găinile crescute la sol cu hrană naturală şi verificaţi zilnic de medicul veterinar, la ferma din localitatea Hodoni. Păsările sunt hrănite cu boabe de porumb, din producţia proprie a fermei.  Cele 50.000 de păsări de la ferma din Hodoni ouă liniştite, iar proprietarii se laudă că le cresc după norme ale Uniunii Europene.



CLICK PENTRU GALERIE FOTO

Găinile noastre nu sunt stresate, pentru că sunt libere, circulă prin hale, nu sunt crescute în cuşti. Important este că şi hrana lor este eco. 80 la sută din hrană este produsă de noi, iar baza o reprezintă sunt boabele de porumb. Aşa le place oamenilor, să fie cât mai aproape de cele crescute la curte”, a mai spus Ion Turcu.

Găinile de la Hodoni produc zilnic, în medie, 44.000 de ouă, care ajung în marile supermarketuri din Timişoara şi Arad, cu care Ion Turcu a reuşit să facă contracte. De acum, ouăle pot fi cumpărate direct de la automate, unde se introduc bancnote sau monede. O caserolă cu şase ouă costă 2,7 lei. „Oăule sunt verificate, marcate, ambalate cu echipamente moderne şi apoi aduse cu maşina frigorifică la automate. Deocamdată, testăm piaţa, să vedem cum amortizăm investiţia. În primele zile s-a vândut foarte bine, pentru că e ceva nou, iar oamenii sunt curioşi”, a mai spus proprietarul fermei de găini.

Automate cu tehnologie înaltă

Un automat de ouă costă 8.000 de euro şi este produs de cei care au făcut şi automatele de lapte. „Mai avem şi alte proiecte. Până în primăvară vrem să lansăm automatele pentru produsele refrigerarte cum sunt brânzeturile, mezelurile, dar şi prodse lactate precum iaurturile. Apoi, în iunie-august vrem să lansăm şi automatele pentru legume şi fructe”, a declarat Sonia Negoescu, managerul companiei timişorene care realizează automatele.

Automatele sunt prevăzute cu o tehnologie avansată prin care se poate urmări de la distanţă activitatea, prin rapoarte 3G, astfel încât să nu rămână fără marfă. De asemenea, ele sunt supravegheate prin GPS.

Automat de ouă proaspătă la Timișoara Automat de ouă proaspătă la Timișoara Automat de ouă proaspătă la Timișoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite