Pregătiri în forţă pentru Înviere: măicuţele de la mănăstire decojesc ceapă şi fierb ouă

Pregătiri în forţă pentru Înviere: măicuţele de la mănăstire decojesc ceapă şi fierb ouă

-

Măicuţele de la Mănăstirea de la Şag vopsesc astăzi 1.000 de ouă pentru credincioşi. Peste 2.000 de persoane din Timişoara şi oraşele învecinate sunt aşteptate, sâmbătă seara, la Învierea ce va fi sărbătorită la mănăstire.

Cele 20 de măicuţe de la Mănăstirea Şag, situată la zece kilometri de Timişoara, s-au trezit de dimineaţă pentru a pregăti cele 1.000 de ouă care vor fi vopsite astăzi. Majoritatea ouălor au fost cumpărate din comerţ.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE


După ce le-au spălat, măicuţele au avut grijă să pună ouăle la fiert în mai multe oale, în care au fost fierte în prealabil cojile de la aproape 100 de cepe.


„Toată ouăle vor fi vopsite în roşu, culoare ce simbolizează sângele Mântuitorului. Toate ouăle vor fi vopsite natural. La final, ouăle vor fi sfinţite şi aşezate în formă de cruce în curtea mănăstirii", a spus maica stareţă Casiana Simon, care slujeşte mănăstirea din 1982.


Sâmbătă seara, la slujba de Înviere sunt aşteptate 2.000 de persoane, iar la masa de duminică dimineaţă, alte câteva zeci. Cu ocazia sărbătorii de Paşte, cele 10 camere pentru turişti au fost ocupate de pelerini sosiţi din toată ţara, cazarea şi masa fiind gratuite.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările