Poziţii greu de acoperit în companii. Angajatorii se plâng că nu găsesc oameni potriviți, deşi în Timiş există 6.300 de şomeri, dintre care 900 cu facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajatorii se plâng de lipsa de experienţă a candidaţilor
Angajatorii se plâng de lipsa de experienţă a candidaţilor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş a anunţat o rată a şomajului de 1,9 la sută şi un număr de 6.308 şomeri înregistraţi, la finalul lunii mai. În acelaşi timp, potrivit celui mai recent studiu ManpowerGroup România, peste jumătate dintre angajatori întâmpină dificultăţi la ocuparea poziţiilor-cheie, iar la nivel global, unul din trei angajatori are dificultăţi în ocuparea posturilor disponibile.

Poziţiile de muncitori calificaţi, ingineri şi manageri ridică cele mai mari dificultăţi angajatorilor. Potrivit studiului privind Deficitul de Talente din 2011, în comparaţie cu rezultatele raportului din 2010, clasamentul cu cele mai greu poziţii de acoperit se prezintă astfel: inginerii au coborât de pe prima pe a doua poziţie, iar muncitorii calificaţi au urcat pe primul loc în topul pe România. Angajatorii se plâng de lipsa de experienţă la nivelul candidaţilor, lipsa acută de candidaţi disponibili pe piaţă şi de deficitul de abilităţi practice în rândul aplicanţilor.

„Companiile care adoptă strategii pe termen lung în ceea ce priveşte personalul, se asigură că vor avea la dispoziţie talentul de care au nevoie pentru a-şi îndeplini obiectivele de afaceri. Cu toate că personalul talentat nu poate fi "dezvoltat" în termen scurt, o strategie mai robustă privind forţa de muncă face posibil acest lucru în timp. Una dintre provocările liderilor este faptul că această necesitate intră în conflict cu presiunea privind eficienţa în livrarea rezultatelor pe termen scurt - trimestrul, semestrul sau anul curent", a explicat Valentin Petrof, Country Manager al ManpowerGroup Romania.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite