Povestea unui „Robin Hood” din America. A adus în România peste 20 de milioane de dolari: „Am luat de la bogaţi şi am dat la săraci”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul Bob Paggett s-a îndrăgosit de România în urmă cu 25 de ani, atunci când a venit într-o vizită oficială alături de guvernatorul din Missouri, John Aschcroft.

În 1990, la puţin timp după Revoluţie, pastorul baptist Bob Paggett a sosit în România, alături de John Aschcroft, pe atunci guvernatorul din Missouri. Translatorul de atunci al americanilor a fost pastorul timişorean Petru Dugulescu. 


În acea perioadă, după Revoluţie, am auzit multe ştiri despre România. Nu ştiam înainte mare lucru despre această ţară. La prima mea vizită în România, l-am însoţit pe John Aschcroft, care ere cel mai mare politician care a venit aici după căderea lui Ceauşescu. Atunci era guvernatorul statului Missouri, apoi a devenit senator şi procuror general în America. A fost o mare ştire venirea lui în România. În acea vizită l-am cunoscut pe Petre Dugulescu, care ere translatorul nostru”, povesteşte Bob Paggett. 
 

Aşa s-a născut o mare prietenie între Bob Paggett şi Petru Dugulescu, care avea să se materializeze în numeroase acte de caritate făcute pentru România. 

L-am dus în America de foarte multe ori. El a vorbit în foarte multe biserici, în cluburile Rotary, la universităţi şi la şcoli. Atunci am decis să devenim parteneri cu asociaţia Iisus Speranţa României, înfiinţată de Petru Dugulescu. A fost un mare suflet. În ultimii 25 de ani am sprijinit asociaţia lui. Am iubit fiecare secundă din aceast parteneriat. M-a impresionat pentru că acest ONG a fost începută de un român pentru români. Mă bucur că fiul lui Petru, Marius are o inimă la fel de mare şi, alături de sora lui, continuă proiectele”, a mai declarat Paggett. 

image

Bob Pagget alături de Marius Dugulescu
 

Donaţiile au depăşit 20 de milioane de dolari
 

În 25 de ani, după înfiinţarea organizaţiei Asis International, Pagget a adus în România peste 20 de milioane de dolari. Din start, grija americanilor a fost pentru copii orfani şi pentru bătrâni neglijaţi.
 

România părea foarte întunecată, misterioasă, în acea vreme. Toţi oamenii din spitalele din America doreau să afle ce se întâmplă în România. De aici s-a născut un interes de a veni şi a ajuta România. Şi atunci m-am îndrogostit de ţara voastră. Spitalele aveau nevoie de foate mult ajutor. Lipseau resursele, bineînţeles. Am adus un specialit cu mine, care a reparat multe în spitale, dar voi aveaţi nevoie de mai mult de atât. De atunci am fost implicaţi în 16 proiecte medicale majore. Pentru că sunt o persoană credincioasă, ştiu că Biblia are peste 2.000 de versete care exprimă grija lui Dumnezeu pentru cei săraci şi aflaţi în nevoie. Când Petru a murit, fiica acestuia a continuat proiectele”, a mai spus Paggett. 

image

Bob Paggett în Piaţa Libertăţii din Timişoara

Americanul s-a implicat în reabilitat unor spitale din Cluj, Bucureşti, Craiova, Oradea, Beiuş şi Timişoara. „Primul pas a fost echiparea secţiilor de Urgenţă şi Terapie Intensivă. Informaţia pe care echipamentele le oferă medicilor e la de importantă ca cel primit de pilot de la aparatele de zbor. Dacă pilotul nu are informaţiile bune, avionul se prăbuşeşte”, a afirmat americanul. 

A echipat secţia de arşi de la spitalul de copii

La Timişoara, americanul a înfiinţat secţia de arşi din cadrul Spitalului de Copii „Louiţ Ţurcanu”, care a costat aproximativ 1 milion de dolari.


„Această secţie de arşi pentru copii a fost înfiinţată ca urmare a unui tragic accident, în care copilul lui Marius Dugulescu, fiul lui Petru, a suferit multiple arsuri. Pentru că nu exista un centru pentru copii arşi în Timişoara, a trebuit dus de urgenţă cu elicopterul la Bucureşti. Aşa i-a fost salvată viaţa. Am adus la Timişoara tot ce trebuie pentru un centru pentru arşi, echipament de ultimă generaţie, inclusiv saltele pentru persoane arse. Echipamentul de la Timişoara se poate compara cu ce există la Stanford University din Boston. Copiii arşi pot fi trataţi la Timişoara, nu mai trebuie să meargă la Bucureşti”, a mai afirmat Bob Paggett.

image


Bob Paggett se simte ca acasă în Timişoara 
 

De asemenea, prin intermediul lui Paggett a fost echipat clinica de cardiologie ASCAR.


Vă uitaţi la cineva care se numeşte Robin Hood. Eu iau de la cei bogaţi şi îi ajut pe cei săraci. În spatele nostru sunt mulţi oameni şi fundaţii din SUA care ne ajută să realizăm aceste proiecte!”, a adăugat americanul.

Bob Paggett are aproape 80 de ani. A urmat şcoala teologică iar apoi facultatea la Universitatea Oregon. A fost pastorul unei biserici timp de 17 ani şi era implicat în proiecte umanitare din toată lumea. 

Când a luat fiinţă organizaţia Asist Internaţional, am renunţat la calitatea de pastor. Asociaţia a demarat cu trei oameni, în 1991. Am ajuns în peste 60 de ţări, în Africa, Asia, am construit şcoli, orfelinate, spitale, cu gândul la cele 2.000 de versete din Biblie, care vorbesc de cei săraci şi neajutoraţi”, a explicat Bob Paggett.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite