Povestea inventată de o femeie care a sunat la 112 după ce şi-a uitat cheile în casă. Cum a fost descoperită minciuna

Povestea inventată de o femeie care a sunat la 112 după ce şi-a uitat cheile în casă. Cum a fost descoperită minciuna

FOTO Arhivă/ISU Timiş

O femeie din Timişoara a fost amendată cu 500 de lei după ce a sunat la 112 şi i-a chemat pe pompieri să intervină pentru a preveni un incendiu. Femeia a spus că a rămas blocată afară din casă şi are o oală pe foc. În realitate, femeia nu avea nicio oală pe foc, uitându-şi doar cheile în casă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş au fost chemaţi joi să intervină la o adresă din Timişoara alertaţi de o femeie care a anunţat că a ieşit din apartament şi i s-a blocat uşa, iar în interior are o oală uitată pe foc, astfel existând pericolul producerii unui incendiu. „La locul intervenţiei s-a deplasat o autospecială de descarcerare cu 5 subofiţeri. După ce pompierii au ajuns la faţa locului şi au reuşit să pătrundă în interiorul locuinţei prin geamul lăsat deschis, apartamentul aflându-se la etajul 2, au constatat că nu era nicio oală lăsată pe foc şi niciun pericol de incendiu. Proprietara a uitat cheile în locuinţă şi a inventat o situaţie de urgenţă pentru a putea solicita intervenţia pompierilor. Deoarece s-a constatat că este o alarmă falsă, au fost anunţate organele abilitate care au aplicat o amendă de 500 lei”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş, care au făcut şi un apel la cetăţeni să nu mai abuzeze de serviciul de urgenţă.

„Cetăţenii trebuie să conştientizeze că în timp ce echipajul a fost ocupat cu o alarmă falsă, solicitarea neprezentând o situaţie de urgenţă, se putea produce un accident grav cu persoane încarcerate, sau o altă situaţie de urgenţă în care fiecare minut contează, iar timpul de răspuns să fie mai mare. Pentru că fiecare viaţă contează, vă rugăm să nu abuzaţi de serviciile de urgenţă!”, au transmis reprezentanţii ISU Timiş.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: