Poliţistul care a promis că „rezolvă“ o sentinţă, prin doi parlamentari, trimis în judecată în timp record

Poliţistul care a promis că „rezolvă“ o sentinţă, prin doi parlamentari, trimis în judecată în timp record

Aurelian Gîrd este acuzat că a cerut mită pentru rezolva o sentinţă prin intermediul a doi parlamentari FOTO pressalert.ro

Procurorii DNA Timişoara au trimis în judecată, în timp record, două dosare de corupţie care vizează mafia imobiliară de la Giroc, comună rezidenţială de la marginea Timişoarei.

Ştiri pe aceeaşi temă

La mai puţin de o lună de la percheziţiile care au avut loc la Giroc în două dosare de corupţie, procurorii DNA Timişoara au trimis dosarele în judecată. Într-unul dintre dosare a fost trimis în judecată Aurelian Gîrd, poliţist în cadrul Poliţiei Giroc. Gîrd este acuzat că a pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, aceşti bani să fie remişi ulterior unui judecător din Bucureşti.

„Inculpatul susţinea că, în schimbul acestei sume de bani, magistratul ar fi urmat să pronunţe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptăţită familia martorului”, mai arată DNA.

Potrivit procurorilor, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliţie Giroc, inculpatul ar fi primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. „Cu aceeaşi ocazie, inculpatul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafaţa de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum şi suprafaţa de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeaşi localitate, pentru “colaboratorii” poliţistului care urmau să rezolve şi să decidă punerea în posesie a terenului respectiv”, susţin procurorii, potrivit cărora terenurile pretinse ar valora cel puţin 2,4 milioane de euro.

În al doilea dosar trimis în judecată de DNA Timişoara, deferit justiţiei iordanianul Mueen Al Shawish, zis „Mimo”. Acesta este acuzat că „în perioada 16 noiembrie 2021 – 07 aprilie 2022, i-ar fi promis unui funcţionar din cadrul primăriei comunei Giroc, judeţul Timiş (martor în cauză) diferite sume de bani în legătură cu exercitarea unor atribuţii de serviciu”.


Mueen Al Shawish, zis „Mimo” a fost trimis în judecată pentru dare de mită FOTO pressalert.ro

„Concret, inculpatul i-ar fi promis martorului (n.r. arhitectul-şef al comunei Giroc) sumele de: 40.000 euro pentru eliberarea a două adeverinţe din care să rezulte în mod nereal că două parcele de teren (de 7.882 mp şi de 6.529 mp) fac parte din intravilanul localităţii, deşi acestea figurau în realitate în extravilan şi 50.000 euro pentru obţinerea documentaţiei necesare construirii unui ansamblu de locuinţe (certificat de urbanism, autorizaţie de construire, etc.) care urma să se realizeze pe un teren în suprafaţa de 6.600 mp, situat pe raza aceleiaşi comune”, arată DNA.

Dosarele vor fi judecate la Tribunalul Timiş, procurorii făcând menţiunea că până la finalizarea procesului, cei doi inculpaţi se bucură de prezumţia de nevinovăţie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările