Poliţist concediat după întâlniri de taină cu un interlop aflat în arest la domiciliu: „Scopul vizitelor a fost servirea unor mese“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un poliţist a fost destituit după mai multe vizite făcute lui Lucian Boncu, când interlopul era în arest la domiciliu  FOTO pressalert.ro
Un poliţist a fost destituit după mai multe vizite făcute lui Lucian Boncu, când interlopul era în arest la domiciliu  FOTO pressalert.ro

Un agent dat afară din Poliţie după ce l-a vizitat pe un interlop aflat în arest la domiciliu a contestat în instanţă decizia de concediere, arătând că nu are cu ce să îşi achite ratele. Poliţistul a arătat că vizitele la interlopul aflat în arest la domiciliu au fost „în scop privat, pentru servirea unor mese”.

Cercetat în două dosare DIICOT pentru legături cu interlopul Lucian Boncu, acuzat într-un dosar de trafic de droguri şi în dosarul privind tentativa asasinat a jurnalistului Dragoş Boţa, Dragan Ilin, poliţist în cadrul IPJ Timiş a fost dat afară din Poliţie pentru că, a fost acasă la Lucian Boncu în timp ce interlopul era în arest la domiciliu.

După destituirea din Poliţie, Dragan Ilin a dat în judecată IPJ Timiş, cerând anularea deciziei de concediere. Printr-un proces separat, Dragan Ilin a cerut ca până la judecarea cererii sale pe fond, decizia de concediere să fie suspendată.

Poliţistul acuzat că s-a transformat într-o „cârtiţă” a interlopului Boncu a arătat în cererea de chemare în judecată că a fost în vizită de câteva ori la Lucian Boncu,  „scopul vizitelor fiind unul privat, respectiv servirea unor mese”. În privinţa destituirii sale din Poliţie, Dragan Ilin a susţinut că „procedura este nelegală, deoarece aceasta nu poate avea loc conform ordonanţei de urgentă nr.36/2020”. Iar pentru că una din condiţiile admiterii cererii de suspendare a deciziei de concediere este crearea unei pagube, Dragan Ilin a arătat că aceasta constă în imposibilitatea achitării ratelor pentru cele două credite pe care le-a accesat.

Dragan Ilin a reclamat că a fost eliberat din funcţie „de pe o zi pe alta şi nu mai beneficiază de salariu,  are două contracte de credit în fiinţă şi a fost obligat la plata lunară a pensiei de întreţinere, în beneficiul fiului său minor, iar lipsa veniturilor duce la imposibilitatea achitării acestor obligaţii”. „Această destituire, în maniera în care a fost făcută, fără un termen rezonabil acordat în vederea găsirii unui alt loc de muncă, încalcă de asemenea dreptul poliţistului de stabilitate la locul de muncă”, a mai reclamat fostul poliţist.

Tribunalul Timiş a respins cererea de suspendare a deciziei prin care Dragan Ilin a fost dat afară din Poliţie, arătând că aspectele semnalate de reclamant privind procedura de urmat în cazul acestuia presupun o analiză a momentului comiterii faptelor menţionate în decizia de sancţionare ( pentru a vedea daca acestea au fost comise pe perioada stării de urgenţă ) iar cele vizând menţiunile din cuprinsul deciziei de sancţionare presupun cercetarea unei eventuale vătămări în persoana reclamantului, toate legate de fondul litigiului şi imposibil de analizat în această cauză”.

În privinţa pagubei suferite prin rămânerea fără serviciu, Tribunalul Timiş a arătat că „dispariţia venitului salarial, ca urmare a încetării relaţiilor de serviciu, este o consecinţă normală a unei astfel de măsuri iar în eventualitatea în care dispoziţia de sancţionare va fi anulată, reclamantul va fi pus în situaţia anterioară sub toate aspectele, incusiv cel patrimonial”. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite