Politician condamnat pentru tentativă de omor, după patru ani de închisoare: „Cer iertare de la toată lumea”

Politician condamnat pentru tentativă de omor, după patru ani de închisoare: „Cer iertare de la toată lumea”

Remus Vînţ (centru), în campanie electorală din 2016, înainte de a fi arestat şi condamnat pentru tentativă de omor FOTO Facebook/Remus Vint

Un deţinut de la Penitenciarul „Popa Şapcă” din Timişoara, fost consilier local din partea unui partid al romilor într-o localitate din judeţul Mureş, condamnat pentru tentativă de omor, a cerut eliberarea condiţionată susţinând că cere iertare „de la toată lumea”. Argumentele fostului consilier local nu au convins judecătorii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Condamnat la şase ani şi cinci luni de închisoare pentru tentativă de omor după ce, în campania electorală pentru alegerile locale din 2016 şi-a înjunghiat vărul, membru al unui partid rival, Remus Vînţ, fost consilier local în localitatea Sînpaul, judeţul Mureş, fost transferat să îşi execute pedeapsa la Penitenciarul „Popa Şapcă” din Timişoara.

Recent, fostul consilier a cerut eliberarea condiţionată din închisoare arătând că „acum este o perioadă foarte grea deoarece soţia sa este operată, iar băieţelul său de 11 ani este în întreţinerea părinţilor săi de 67, respectiv 64 ani bolnavi de diabet care nu pot ieşi din casă decât între orele 11:00 şi 13:00, iar copilul său se duce la farmacie peste 2 km pentru a le aduce medicamente la părinţi”.

Vînţ a mai arătat în instanţă că „este un om educat şi credincios şi niciodată nu şi-a dorit să ajungă în penitenciar, a avut o funcţie publică, a fost consilier local şi preşedinte de partid”. Condamnatul a mai cerut să fie eliberat arătând că „a lucrat 10 ani în Jandarmerie, nu a fumat, nu a băut şi nu s-a drogat, are o fată studentă la medicină în anul 3, soţia sa este profesor de limba română, însă din cauza alegerilor locale din 2016 care au fost foarte tensionate a ajuns aici, regretând toată viaţa acest lucru şi pentru el aceasta a fost o învăţătură de minte”.

În faţa judecătorilor din Timişoara condamnatul a mai arătat că era în duşmănie cu primarul întrucât nu i-a făcut acestuia toate plăcerile şi nu a fost de acord cu toate furturile sale, iar acesta din funcţia de consilier local era ameninţat cu moartea. De asemenea, fostul consilier local a mai arătat că „nu a crezut în viaţa sa că politica poate avea atât de multă influenţă, că regretă fapta din toate punctele de vedere şi îşi cere iertare de la toată lumea pentru că a fost un om respectat în societate şi promite că nu o să mai  greşească niciodată”.

Vînţ nu i-a convins pe judecători

Atât Judecătoria Timişoara, cât şi Tribunalul Timiş i-au respins condamnatului cererea de eliberare condiţionată arătând că „participarea contestatorului la programe educaţionale, constând în principal în activităţi religioase, concursuri tematice şi redactare reviste, nu este de natură a forma convingerea instanţei că acesta s-a îndreptat”. „Implicarea sa în activităţi productive este de apreciat, însă nu suficientă”, au arătat judecătorii, care au mai reţinut că deţinutul „nu a format convingerea instanţei că s-a îndreptat, astfel că perioada efectiv executată nu este suficientă pentru reeducarea sa”.

De ce a fost condamnat fostul consilier 

Incidentul pentru care Remus Vînţ a fost condamnat pentru tentativă de omor a avut loc în iunie 2016, în plină campanie pentru alegerile locale. Atunci, consilierul personal al primarului din Sînpaul, judeţul Mureş, reprezentant al unui partid al romilor, a fost înjunghiat în gât de vărul său, reprezentant al unui alt partid al romilor. Incidentul a avut loc în faţa primăriei din Sînpaul, unde agresorul i-a aruncat victimei cuvinte grele, înainte de a o înjunghia. Agresorul a fugit, dar ulterior a fost capturat, arestat şi trimis în judecată. Ancheta avea să scoată la iveală că tentative de omor a avut loc pe fondul „unui conflict permanent din cauza opţiunilor politice”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările