Pledoaria mitropolitului Banatului pentru ora de religie: “Unde să semănăm cuvântul lui Dumnezeu, dacă nu în cele mai curate inimi ale neamului românesc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Selejan în faţa profesorilor şi istoricilor timişoreni FOTO mitropolia-banatului.ro
Ioan Selejan în faţa profesorilor şi istoricilor timişoreni FOTO mitropolia-banatului.ro

Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, s-a întâlnit cu reprezentanţii Şcolii Generale nr.36. Societatea de Ştiinţe Istorice din Banat va trimite o comunicare oficială Ministerului Educaţiei referitoare la importanţa educaţiei religioase în învăţământul românesc.

Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a participat la un evenimentul “Timp şi istorie în Banatul de câmpie”, organizat de Societatea de Ştiinţe Istorice din România – filiala Timiş, în colaborare cu Mitropolia Banatului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Şcoala Gimnazială Nr.16 “Take Ionescu” din Timişoara. În  partea a doua a întâlnirii, a avut loc masa rotunda cu tema “Religia în şcoala românească”, moderată de profesor Mihai Pârvulescu, directorul Şcolii Gimnaziale Nr .16.
 

Au participat profesori, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, ai Consiliului Judeţean Timiş şi mai multe personalităţi din mediul academic şi universitar timişorean. 

“Am fost plăcut impresionat să aud argumente în favoarea orei de religie venite din partea părinţilor care observă schimbările aduse în viaţa copiilor de educaţia religioasă. Au fost mărturii sincere care subliniau dorinţa copiilor de a pune în practică cele învăţăte la ora de religie despre milostenie, despre iertare, despre iubire aproapelui. Iată că sămânţa aceasta divină a Evangheliei semănată în inimile curate ale copiilor, lăstăreşte. Aşadar, unde să semănăm astăzi cuvântul lui Dumnezeu, dacă nu în cele mai curate inimi pe care le are neamul românesc astăzi, pruncii”, a mai precizat Mitropolitul Banatului, pentru siteul www.mitropolia-banatului.ro.

În urma discuţiilor, Societatea de Ştiinţe Istorice din Banat va trimite o comunicare oficială Ministerului Educaţiei referitoare la importanţa educaţiei religioase în învăţământul românesc.

“Am ales această tematică pentru că este ştiut faptul că ora de religie din şcoală a avut şi are un rol deosebit în educaţia moral-civică a elevilor. Din păcate, aşa cum se ştie, au existat voci care au încercat să demonstreze că în şcoala românească religia nu îşi găseşte locul. Părinţii elevilor şi-au exprimat opinia foarte clar în această privinţă, arătând că religia este absolut necesară în educarea tineri generaţii. Prin această masă rotunda pe tema <Religia în şcoala românească> am căutat să scoatem în evidenţă necesitatea religiei în şcoală şi în viaţa fiecăruia dintre noi. În urma discuţiilor avute, vom trimite Ministerului Învăţământului, din partea Societăţii de Ştiinţe Istorice din Banat, o comunicare oficială referitoare la însemnătatea orei de religie în învăţământul nostru românesc”, a declarat profesorul Mihai Pârvulescu.

Citeşte şi:

FOTO Lecţie cruntă de economie dată de mitropolitul Ioan în faţa Principesei Margareta: “Avem 5 milioane de hectare de pământ folosite ca în Evul Mediu”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite