Pietonii vor deveni stăpâni pe trei artere importante din centrul Timişoarei. Vor avea loc concerte, spectacole, filme şi activităţi pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta cu străzile care vor fi închise pentru evenimentul "Străzi pentru comunitate"
Harta cu străzile care vor fi închise pentru evenimentul "Străzi pentru comunitate"

În 24-25 iulie se va închide parţial sau total câteva artere mari din Timişoara pe care vor avea loc concerte, vizionări de filme, activităţi sportive şi de recreere, ateliere pentru copii.

Timp de o zi şi jumătate, în weekendul 24-25 iulie, Primăria Timişoara şi Casa de Cultură a municipiului vor deschide - parţial sau total - trei artere din centrul oraşului pentru activităţi culturale, sportive şi pentru copii în cadrul unei acţiuni intitulată „Străzi pentru comunitate”.

Concret, începând de sâmbătă, 24 iulie, de la ora 18 şi până în seara zilei de duminicã, 25 iulie, vor exista în centrul Timişoarei trei zone de activităţi.

Prima zonă este pe bulevardul Gheorghe Lazăr, între Circumvalaţiunii şi Gh. Dima, unde una dintre benzi va fi dedicată circulaţiei pietonale şi velo. Aici vor fi parade de biciclete şi diverse concursuri.

A doua zonă este pe străzile Gh. Dima şi Sf. Ioan, între sensul giratoriu din Mărăşti şi Opera Naţională. Pe această arteră vor fi amenajate standuri care vor promova transportul alternativ.

A treia zonă, dedicată activitãţilor de impact, va fi pe bulevardul I.C. Brătianu şi str. 20 Decembrie 1989, între intersecţiile cu Michelangelo şi C.D. Loga. Aici vor fi concerte cu trupe locale, o zonă de cinema, activităţi sportive şi recreative.

„Este un proiect pilot prin care ne dorim să redăm spaţiul public oamenilor şi să promovăm transportul alternativ. Timişoara este un oraş cu un potenţial imens în această zonă şi vrem să îi incurajăm pe oameni să îi descopere adevărata frumuseţe. Invităm toţi timişorenii să vină cu bicicletele, cu rolele, cu skateboardurile şi să se bucure de aceste evenimente, să se bucure de oraşul lor”, a declarat primarul Timişoarei, Dominic Fritz.

Primarul a precizat că în acest moment se lucrează şi la un proiect mai mare de regenerare urbană în mai multe zone din oraş, prin care Primăria Timişoara îşi doreşte să afle ce zone pot fi redate pietonilor, copiilor şi bicicliştilor. Una dintre zonele studiate este Dacia.

Artere închise în Timişoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite