UPDATE Percheziţii la un ocol silvic din Timiş. Acuzaţii de abuz în serviciu, fals intelectual şi şantaj

UPDATE Percheziţii la un ocol silvic din Timiş. Acuzaţii de abuz în serviciu, fals intelectual şi şantaj

Un pădurar şi doi superiori sunt suspectaţi că au acoperit o tăiere ilegală de pădure FOTO Arhivă

Poliţiştii din Timiş au descins marţi dimineaţa la sediul Ocolului Silvic din Lugoj într-un dosar care vizează muşamalizarea unor tăieri ilegale de pădure.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Poliţia a făcut publice acuzaţiile şi starea de fapt din dosarul în care s-au făcut percheziţii la Ocolul Silvic Ana Lugojana din Lugoj. Potrivit unui comunicat al Poliţiei Timiş, cercetările vizează infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual şi abuz în serviciu. „Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că, în cursul anului 2016, în calitate de reprezentanţi ai unor  unităţi silvice administrative, ar fi întocmit în fals avize de însoţire primare, prin care se atestă în mod nereal, vânzarea de material lemnos către diferite persoane fizice”, transmit reprezentanţii Poliţiei Timiş.

Mai mulţi poliţişti ai Serviciului de Investigare a Infracţionalităţii Economice au descins marţi dimineaţa la sediul Ocolului Silvic Ana Lugojana din Lugoj, fiind suspiciuni că un pădurar şi doi superiori au muşamalizat o tăiere ilegală de pădure. Surse apropiate anchetei au declarat că tăierile ilegale de pădure s-au realizat în zona localităţii Leucuşeşti, actele justificative arătând că lemnul a fost vândut unor persoane fizice. Audiate, persoanele care ar fi cumpărat lemnele au declarat că nu au cumpărat nicio cantitate de lemn, iar poliţiştii au suspiciuni că lemnul a fost furat, iar pentru justificarea prejudiciului s-au întocmit acte false.

Vom reveni cu amănunte.

 

citeste totul despre: