Penalităţi de aproximativ 2,7 milioane de lei în Timiş, în domeniul panificaţiei

Penalităţi de aproximativ 2,7 milioane de lei în Timiş, în domeniul panificaţiei

Au fost aplicate peste 5.000 de amenzi. FOTO: Arhivă

Poliţişti timişeni au efectuat, în ultimele patru luni, nu mai puţin de 7.500 de controale menite să prevină şi să combată ilegalităţile în tot ceea ce ţine de afacerile cu produse cerealiere şi de panificaţie, de la producere până la vânzare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Controalele au fost făcute în urma unei dispoziţii date de şeful Poliţiei Române, chestor-şef Petre Tobă, pentru Inspectoratele Judeţene din toată ţara. În Timiş au fost efectuate peste 7.500 de controale, în urma cărora au fost depistate 70 de infracţiuni şi au fost aplicate peste 5.000 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea bunurilor indisponibilizate şi a sancţiunilor aplicate se ridică la aproape 2.700.000 de lei. 
 
Au fost efectuate controale de la producători până la cei care vând produsul finit către populaţie, vizate fiind inclusiv zonele în care se exportă cereale. Dintre cele 7.500 de controale, 656 au fost la societăţi comerciale, 849 la persoane fizice şi au fost verificate 5.570 de mijloace de transport. La acţiuni au participat poliţişti de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi.
 
Mai exact, poliţiştii au depistat 70 de infracţiuni, dintre care aproape 30 la Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. De comiterea acestora sunt suspectate 47 de persoane. De asemenea, au fost aplicate 5.066 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 2.400.000 de lei. Urmare a dosarelor penale întocmite şi a contravenţiilor aplicate au fost indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare de peste 260.000 de lei. 
 
Citeşte şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: