Patru elevi din Timişoara calificaţi în finala unui concurs de robotică al NASA nu pot participa la concurs din cauza lipsei banilor

Patru elevi din Timişoara calificaţi în finala unui concurs de robotică al NASA nu pot participa la concurs din cauza lipsei banilor

Concursul are ca scop programarea sateliţilor SPHERE FOTO nasa.gov

Patru elevi din Timişoara, printre cei mai buni din lume în robotică, care au reuşit să se califice în finala unui concurs organizat de NASA şi Agenţia Spaţială Europeană, nu vor putea participa la concurs din cauza lipsei banilor necesari deplasării şi cazării în SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Potrivit unui comunicat de presă, de duminică, al Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, echipa  heRObotics a Liceului Pedagogic "Carmen Sylva” Timisoara, formată din patru tineri de la licee timişorene de top, au participat in perioada septembrie - decembrie 2016 şi s-au calificat în finala Concursului  International Zero Robotics.

Membrii echipei  - Silaghi Fineas -  clasa a X-a Liceul Pedagogic "Carmen Sylva” Timişoara, Ciuleanu Vlad Mihai - clasa a X-a Colegiul Naţional "C.D.Loga” Timişoara, Cândreanu David -  clasa a X-a Colegiul Naţional "C.D.Loga” Timişoara şi Prodaniuc Pavel -   clasa a X-a Liceul Teoretic "J.L.Calderon”, coordonaţi de profesorul Gabriela-Nuşa Cojocaru - Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” Timişoara, au reuşit o performanţă greu de egalat: echipa lor, heRObotics, este a şasea din cele 14 finaliste ale Concursului Internaţional Zero Robotics, ce are ca scop programarea robotilor SPHERES – sateliţi experimentali de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Cei patru elevi şi coordonatorul lor au fost invitaţi să participe la finala concursului, însă eforturile financiare pentru a ajunge în SUA sunt foarte mari.

”Prin proiect este asigurat accesul în sediul MIT (Massachusetts Institute of Technology – n.r.)  inclusiv  în Laboratoarele Space, precum şi prânzul în ziua evenimetului. Echipa trebuie să îşi acopere costurile pentru transport, cazare şi  hrană în restul perioadei de desfăşurare, precum şi cheltuielile pentru obţinerea vizei SUA. Suma pentru deplasarea la MIT-Boston (USA Cambridge, Massachusetts) se ridică la aproximativ 6.400 $ (în care intră transport România-SUA – 5.000 dolari;  hrană – 600 dolari; cazare – 500 de dolari; transport local– 300 de dolari. Presupunând că vom identifica oameni de bine care să contribuie la pregătirea şi perfecţionarea tinerilor supradotaţi, ambasadori ai României la nivel mondial, ne vom intensifica eforturile în identificarea sponsorilor locali şi nu numai pentru familiile copiilor noştri”, se arată în comunicatul semnat de Aura Danielescu, inspectorul - şef al ISJ Timiş.

Finala Concursului International Zero Robotics va avea loc în 27 ianuarie, în Massachusetts, SUA.

Concursul se adresează  elevilor de liceu din America de Nord, Europa şi Australia, şi are ca scop programarea robotilor SPHERES - Sateliti experimentali, aflaţi la bordul Statiei Spatiale Internationale.

Concursul este  organizat anual de NASA în colaborare cu Centrul ESTEC al Agenţiei Spaţiale Europene ESA şi Institutul de Tehnologie din Massachusetts MIT din USA şi se finalizează cu invitarea primelor 14 echipe finaliste la  sediile lor.Body

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările