Patru comune periurbane ale Timişoarei intră din nou în carantină pentru 14 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumbrăviţa
Dumbrăviţa

Prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a celor patru unităţi administrativ teritoriale, pe o perioadă de 14 zile.

Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul judeţului Timiş a crescut, Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei a făcut o analiză, în urma căreia a reieşit că localităţile Giroc, Moşniţa Nouă, Dumbrăviţa şi Ghiroda au cea mai mare rată de infectare. Ca urmare, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a făcut analiză pe fiecare unitate administrativ-teritorială pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării.  

Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Naţional de Combatere a Bolilor. 

În urma analizei, Direcţia de Sănătate Publică a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică propunerea de carantinare a unităţilor administrativ-teritoriale Dumbrăviţa, Ghiroda (fără Giarmata Vii), Giroc şi Moşniţa Nouă (incluzând localităţile Moşniţa Veche şi Albina, dar excluzând localităţile Moşniţa Nouă, Urseni şi Rudicica). 

În urma avizului favorabil carantinării dat de INSP, azi la ora 12,30, prefectul Liliana Oneţ a convocat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a celor patru unităţi administrativ teritoriale, pe o perioadă de 14 zile. 

Astfel Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a emis hotărâri pentru carantinarea celor patru unităţi administrativ-teritoriale. Hotărârile vor fi transmise de urgenţă către Centrului Naţional de Coordonarea şi Conducere a Intervenţiei în vederea emiterii ordinelor şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă pentru instituirea carantinei în cele patru localităţi. Măsura de carantinare intră în vigoare de la data şi ora prevăzută în Ordinul şefului DSU. 

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declaraţiei pe propria răspundere vor fi transmise către cele patru UAT-uri şi vor fi publicate pe site-ul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – cjsutm.ro. De asemenea ordinele şefului DSU vor fi comunicate către cele patru UAT-uri carantinate şi vor fi publicate pe site-ul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă – cjsutm.ro. 

Tot în cadrul şedinţei CJSU a fost votată o hotărâre privind instituirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV – la nivelul judeţului Timiş, hotărâre care va fi transmisă tuturor UAT-urilor din judeţul Timiş şi va fi publicată pe site-ul CJSU. 

Vă mai recomandăm:

Patru localităţi din Timiş au ieşit din carantină după 27 de zile. Rata de infectare a scăzut simţitor


Localnicii unei comune carantinate, limitrofă Timişoarei, consideră măsura ineficientă şi inutilă. Aproape toţi lucrează în oraş
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite