Patronii de localuri din Timişoara cer primarului Fritz reducerea impozitului pe clădiri: „Sunt cele mai mari din ţară“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terasă în Piaţa Unirii din Timişoara
Terasă în Piaţa Unirii din Timişoara

Reprezentanţii patronatului HO-RE (hoteluri şi restaurante) din Timişoara cer primarului Dominic Fritz să dispună reducerea impozitului anual pe clădiri, datorat pentru 2021, cu o cotă de 50 la sută.

Industria HoReCa este una din cele mai lovite industrii în timpul pandemiei de coronavirus. Patronii şi angajaţii barurilor, restaurantelor, cafenelelor şi hotelurilor au ieşit deja de două ori în stradă, să protesteze şi să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă.  

Cifra de afaceri a scăzut cu aproximativ 80% faţă de anul trecut, iar peste 50% dintre operatori şi-au suspendat activitatea.  

În acest context, reprezentanţii patronatului Ho-Re (hoteluri şi restaurante) cer primarului Dominic Fritz să dispună reducerea impozitului anual pe clădirile pe care le ocupă, datorat pentru 2021, cu o cotă de 50 la sută. 

„Am avut deja discuţii cu Dominic Fritz şi, sincer să fiu, l-am simţit foarte aproape de noi. Chiar el a cerut să fim bine organizaţi, uniţi şi atunci vom putea colabora. A şi promis că încearcă să facă reducerea impozitelor. Ne-am mirat să vedem în presă aprobarea noilor regului cu privire la taxe. Cerem ca impozitele pe clădirile în care funcţionează restaurantele şi hotelurile să fie reduse la jumătate, sunt cele mai mari din ţară”, a declarat Corina Macri, preşedintele HORETIM.

„Sunt foarte mulţi care stau într-o stare latentă. Sunt închişi, nu ştiu dacă în realitate vor mai deschide după această restricţionare. Probabil că nu mulţi vor reuşi să resusciteze activitatea. Mulţi au trimis oamenii în şomaj şi aşteaptă să vadă ce se întâmplă. Dar nu cred că se vor deschide restaurantele până în martie. Mulţi au încercat să se adapteze, să facă transport la domiciliu, dar puţini au şi reuşit. Concurenţa e acerbă, e foarte greu greu pentru cei care au avut investiţii în restaurantele să intre în concurenţă cu burgeriile şi pizzeriile”, a mai spus Corina Macri. 

„Timişoara - Capitala Culturală Europeană nu poate exista fără industria ospitalităţii”

În ultimii ani, zona istorică a Timişoara a fost invadată de restaurante, în aşteptarea anului de Capitală Culturală Europeană. Dintr-o dată, toate investiţiile oamenilor au devenit nerentabile. 

„Timişoara - Capitala Culturală Europeană nu poate exista fără industria ospitalităţii. Fără turism, cazări şi restaurante nu are sens. Şi cei mai afectaţi sunt cei din zona centrală, unde chiriile erau cele mai mari. E adevărat că unii au reuşit să se înţeleagă cu proprietarii. Foarte greu e şi pentru cei care au contracte cu proprietarii de mall-uri şi centre comerciale. Acolo nu sunt negocieri. Această iarnă va tria foarte mult din activitate”, a mai spus Macri. 

În mare dificultate sunt şi marile branduri hoteliere. În această vară s-a deschis Mercure, însă hotelul, la fel ca toate celelalte din oraş, e mai mult gol. S-au terminat lucrările la primul hotel Ibis din Timişoara, care ar fi trebuit inaugurat în această lună. Deschiderea a fost deja amânată. Radisson Blu a stopat lucrările de construcţie din cartierul ISHO. 

S-au încheiat lucrările şi la modernul centru de conferinţe din faţa Hotelului Timişoara, însă nu are niciun sens să fie inaugurat acum. 

„Sunt mari investitori care au venit cu proiecte pe termen lung. Investiţiile sunt foarte mari, oamenii aceştia aduc o contribuţie importantă în economia locală, iar activitatea este complet închisă. Un business mic de familie, fără prea mulţi angajaţi, îl poţi închide şi-l redeschizi în primăvară. Dar ce facem cu cei care au investiţii mari?!”, a completat Corina Macri. 

Vă mai recomandăm:

FOTO Artiştii au ieşit în stradă alături de angajaţii din industria HORECA: Sunt şapte luni de zile de când noi nu avem din ce să trăim, murim de foame

Patronii şi angajaţii restaurantelor, barurilor şi hotelurilor ies din nou în stradă. „Nu distrugeţi antreprenoriatul local şi comunitatea!“

FOTO Patronii de restaurante, terase şi hoteluri îşi strigă durerile. „Meniul zilei: şomaj. La desert servim faliment“ 

Timişoara a devenit un oraş fără turişti. Unităţile de cazare nu au cui să ofere paturi, iar noile hoteluri nu ştiu cum o să îşi scoată investiţia

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite