Patronatul Hoteluri şi Restaurante cere prioritate la vaccinare: Acum le refuzăm şi dreptul la prevenţie şi securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Industria ospitalieră a fost pusă pe butuci în pandemie
Industria ospitalieră a fost pusă pe butuci în pandemie

Patronatul Ho-Re (Hoteluri şi Restaurante) Timişoara a trimis un memoriu Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, comitetului care se ocupă de coordonarea vaccinări împotriva COVID şi premierului Florin Câţu, prin care cer industria ospitalieră să fie considerată de importanţă vitală.

Reprezentanţii industriei ospitaliere din Timişoara solicită reconsiderarea poziţiei HoReCa, în urma clasificării factorilor de risc de importanţă vitală pentru oprirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, după programarea vaccinării la nivel naţional. Patronatul Ho-Re (Hoteluri şi Restaurante) cer decidenţilor să includă personalului industriei ospitaliere în etapele prioritare de vaccinare împotriva COVID-19.  

„Până acum s-a considerat că sectorul horeca este extrem de periculos şi, ca urmare, este închis şi restricţionat din 14.03.2020, în permanenţă. Dacă este aşa riscant, de ce nu am intrat în faza 1 de vaccinare, pentru protecţia tuturor? Suntem aspru sancţionaţi, obligaţi să funcţionăm la limită, dar cu costuri mai mari cu 30% pentru protecţie şi prevenţie. Suntem nevoiţi să interacţionăm cu furnizori, cu comisionari, oaspeţi ai hotelurilor, cu clienţi cărora le livrăm produse, să ne aprovizionăm din locaţii mult mai expuse, dar nu avem dreptul să ne protejăm angajaţii şi munca noastră sub nicio formă. Când suntem un factor de risc? Când suntem restricţionaţi sau când încercăm să ne protejăm angajaţii? Nu e suficient că întreaga industrie a ospitalităţii plăteşte pentru ceva ce nu ţine de activitatea ei, nu e suficient că oamenii noştri nu sunt primiţi la bănci, nu sunt sprijiniţi, pentru că au un viitor incert, acum le refuzăm şi dreptul la prevenţie şi securitate. Horeca nu este doar o opţiune, este o componentă a umanităţii, face parte din necesităţile vieţii noastre, de sute de ani”, a transmis Corina Macri, preşedintele Ho-Re Timişoara. .


Prin închiderea activităţii HoReCa s-au generat multe alte activităţi clandestine, întâlniri private, greu de controlat şi verificat, mai susţin cei de la Ho-Re Timişoara.

„Mediul horeca oficial a fost controlat şi verificat de nenumărate ori. Dar nu noi am fost cauza răspândirii virusului. Ci tocmai această interdicţie a determinat imposibilitatea controlării întâlnirilor şi meselor private neprotejate. Iar acum noi trebuie să ne ferim de acest risc extrem de crescut, dar nu avem niciun instrument şi continuăm să muncim din greu, să ne luptăm pentru supravieţuire, fără arme. Dar cum? Dacă nici nu apărem în planul de vaccinare, dacă nu suntem printre cei care lucrează cu publicul, dacă nu contăm, atunci de ce nu funcţionăm liber, ca toţi ceilalţi? Nici nu mai cerem să ne respectaţi, ci doar să vă hotărâţi unde ne poziţionaţi şi cum ne încadraţi. Suntem sau nu un factor de risc, noi şi angajaţii noştri?”, a a mai spus Corina Macri. 

Vă mai recomandăm:

Sectorul HoReCa afirmă că nu îşi va obliga angajaţii să se vaccineze

Patronii de localuri din Timişoara cer primarului Fritz reducerea impozitului pe clădiri: „Sunt cele mai mari din ţară“

FOTO Artiştii au ieşit în stradă alături de angajaţii din industria HORECA: Sunt şapte luni de zile de când noi nu avem din ce să trăim, murim de foame

Patronii şi angajaţii restaurantelor, barurilor şi hotelurilor ies din nou în stradă. „Nu distrugeţi antreprenoriatul local şi comunitatea!“

FOTO Patronii de restaurante, terase şi hoteluri îşi strigă durerile. „Meniul zilei: şomaj. La desert servim faliment“ 

Timişoara a devenit un oraş fără turişti. Unităţile de cazare nu au cui să ofere paturi, iar noile hoteluri nu ştiu cum o să îşi scoată investiţia

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite