Pastorul care l-a somat pe Iohannis să se exprime „pro creştinism” i-a scris, din nou, preşedintelui: „Limbajul dur nu a izvorât din fanatism religios”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pastorul Viorel Iuga este Preşedintele Alianţei Evanghelice din România şi al Uniunii Baptiste din România FOTO Facebook
Pastorul Viorel Iuga este Preşedintele Alianţei Evanghelice din România şi al Uniunii Baptiste din România FOTO Facebook

Preşedintele Alianţei Evanghelice din România, pastorul baptist Viorel Iuga, cel care a transmis săptămâna trecută un mesaj public prin care i-a cerut preşedintelui Klaus Iohannis să se exprime „pro creştinism”, obţinând o reacţie din partea şefului statului, i-a scris, din nou, preşedintelui. Iuga îşi explică „limbajul mai dur şi mai direct”, susţinând că „nu a fost izvorât din fanatism religios, ci dintr-o inimă îndurerată”.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, pastorul Viorel Iuga, care este şi preşedinte al Alianţei Evanghelice din România şi al Uniunii Baptiste din România, i-a solicitat preşedintelui Klaus Iohannis să ia atitudine în favoarea familiei tradiţionale şi a demersurilor de modificare a Constituţiei. „În calitate de preşedinte al României, vrem să spuneţi clar şi răspicat că sunteţi de partea familiei, că sunteţi de partea normalităţii şi că nu doriţi să lăsaţi în urma mandatului o ţară cu mai multe păcate legalizate”, scrie Viorel Iuga pe pagina sa de Facebook. „Dacă nu ieşiţi dumneavoastră să vă exprimaţi pro creştinism, vom ieşi noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră”, a mai scris Viorel Iuga.

Întrebat în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Palatul Cotroceni cum îi răspunde lui Iuga, Klaus Iohannis a făcut un apel la toleranţă, spunând că „este greşit să mergem pe calea fanatismului religios”.  „Societatea trebuie să revină la toleranţă şi la acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel. Nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranţei, încrederii şi deschiderii spre celălalt“, a precizat preşedintele României.

Declaraţiile preşedintelui au provocat o reacţie a Coaliţiei pentru Familie, dar şi a Bisericii Ortodoxe, iar Klaus Iohannis venind cu precizări suplimentare. „Deja felul în care unii au interpretat afirmaţiile mele arată nevoia de conciliere, de pace socială. Eu nu am acuzat pe nimeni şi nici nu am intenţionat să acuz Biserica Ortodoxă Română sau Biserica Penticostală. Eu am atras atenţia asupra unor pericole. Coaliţia pentru Familie mi-a spus să detaliez. Au dreptul la petiţie. Este un demers constituţional. Nu a pus nimeni ceva sub semnul întrebării. Doresc o discuţie onestă, calmă”, a declarat preşedintele.

După toată dezbaterea iscată de mesajul său, pastorul Viorel Iuga a postat pe pagina sa de Facebook un nou mesaj adresat preşedintelui. Iuga explică şi tonul pe care l-a folosit în primul mesaj, susţinând că apelul său nu a fost „izvorât din fanatism religios, ci dintr-o inimă îndurerată”. „. Este durerea unui cetăţean al României care îşi iubeşte ţara, iubeşte familia tradiţională şi doreşte binecuvântarea lui Dumnezeu peste amândouă”, scrie Iuga, al cărui mesaj îl redăm integral, aşa cum a fost postat pe Facebook.

Domnule preşedinte Klaus Iohannis,

Mesajul anterior adresat dumneavoastră nu a fost scris cu intenţia de a arăta lipsă de respect faţă de autoritatea prezidenţială, ci cu intenţia de a urgenta un răspuns. Limbajul mai dur şi mai direct nu a izvorât din fanatism religios, ci dintr-o inimă îndurerată. Este durerea unui cetăţean al României care îşi iubeşte ţara, iubeşte familia tradiţională şi doreşte binecuvântarea lui Dumnezeu peste amândouă. V-am cerut să ne răspundeţi şi aţi făcut-o imediat. Am fost surprins să aud că ne-aţi spus atât de exact ce aveţi în inimă. Apreciez mult onestitatea dumneavostră. Apreciez că ulterior aţi subliniat şi legalitatea demersului Coaliţiei pentru familie pentru schimbarea articolului 48 (alin.1) din Constituţie. 

Înţelegând din Sfintele Scripturi că familia este o instituţie divină creată, binecuvântată şi folosită de Dumnezeu, respectând părerile personale ale celorlalţi, voi rămâne, alături de milioane de cetăţeni români, un luptător pentru familia tradiţională. Îmi voi folosi genunchii pentru rugăciune, dar şi pârghiile oferite de societatea democratică pentru a mă asigura că definiţia şi instituţia familiei tradiţionale nu vor fi schimbate de absolut nimeni. 

Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să îi binecuvânteze pe toţi cetăţenii României!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite