Paşi concreţi pentru extinderea reţelei de transport timişorene: CNADNR a cedat o bucată din DN6 administraţiei locale

Paşi concreţi pentru extinderea reţelei de transport timişorene: CNADNR a cedat o bucată din DN6 administraţiei locale

În viitor, drumul spre Ghiroda va putea fi făcut şi cu firobuzul. FOTO: Vali Silaghi

Începută cu înfiinţarea liniilor de autobuz metropolitane, extinderea transportului public şi la localităţile învecinate Timişoarei ar putea căpăta noi dimensiuni în curând. Proiectele despre care s-a vorbit cel mai mult se referă la prelungirea liniilor de troleibuz 11 şi 14.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

La sfârşitul acestei săptămâni, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a cedat, prin hotărâre de guvern, o porţiune de DN 6, la ieşirea din Timişoara spre Lugoj. Acest lucru a fost făcut pentru a facilita demararea proiectului pentru extinderea liniei firobuz 11 până la Ghiroda. "Nu ştiu toate detaliile tehnice, dar fără acest transfer de teren proiectul nu ar fi putut beneficia de finanţare", a spus primarul Nicolae Robu.
 
Ideea extinderea liniei 14 până în Dumbrăviţa a apărut în timpul administraţiei Ciuhandu, iar licitaţia pentru executarea acestor lucrări va fi făcută cât de curând. Pentru a putea beneficia de finanţare europeană,  proiectul trebuie implementat până la finalul anului. Linia firobuzului 14 va fi extinsă cu încă 12 staţii, acesta urmând să întoarcă la sensul giratoriu de la ieşirea din Dumbrăviţa spre Giarmata.
 
Valoarea totală a proiectului pentru extinderea liniei 14 este de peste 17 milioane de lei şi urmează a fi implementat pe o perioadă de 11 luni, începând cu data de 30 ianuarie 2013. Asistenţa nerambursabilă din partea Uniunii Europene este de aproape 14 milioane de lei, prin Regio - Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: