“Parlamentarul meu”, o aplicaţie care centralizează datele despre parlamentari şi îi pune în contact cu cetăţenii

“Parlamentarul meu”, o aplicaţie care centralizează datele despre parlamentari şi îi pune în contact cu cetăţenii

UniHack 2019

Aproximativ o sută de studenţi şi pasionaţi de IT s-au adunat la Timişoara pentru a dezvolta proiecte hardware sau software în 48 de ore.

Prima ediţie a hackathon-ului internaţional UniHack s-a desfăşurat în acest weekend în Timişoara, în organizarea Ligii AC şi Banat IT, cu sprijinul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, al Universităţii Politehnica. Aproximativ o sută de pasionaţi de IT s-au întâlnit la Cantina Politehnicii, pentru a dezvolta proiecte hardware sau software. Tinerii au avut la dispoziţie 48 de ore. 
 
Participanţii au programat zi şi noapte pentru a îşi implementa ideile. 
 
Mai multe proiecte realizate în acest sfârşit de săptămână s-au concentrat pe integrarea tehnologiei în viaţa de zi cu zi a oamenilor sau pe rezolvarea unor probleme civice. 
 
Iată câteva exemple:
 
Smart Collector este o soluţie de monitorizare a coşurilor de gunoi din oraş, pentru a şti când trebuie colectat gunoiul. Sistemul este format dintr-un senzor hardware, o aplicaţie web şi una mobilă. 
 
Wave este o aplicaţie ce oferă o alternativă la comenzi vocale, permiţându-ţi să controlezi telefonul sau computerul de bord al maşinii folosind mişcări ale mâinii. 
 
 
Karen the Drone este o platformă web ce permite supravegherea şi investigarea unor puncte de interes folosind drone. 
 
Premiul cel mare, în valoare de peste 1000 de euro, a fost câştigat de o echipă timişoreană, Make Romania Great Again (formată din Laura Vasilie, Denis-Eusebiu Lazar, Raul Gherasim, Darius-Flavius Costolas, Alexandru Zagrean). 
 
Aceştia au dezvoltat proiectul Parlamentarul meu, o aplicaţie care centralizează datele despre parlamentari şi îi pune în contact cu cetăţenii. Informaţii despre activitatea parlamentarilor sunt agregate în platformă şi sunt oferite utilizatorilor într-un mod accesibil, inclusiv sub forma unor statistici. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: