Pandemia de coronavirus nu împiedică o scriitoare să-şi lanseze cartea. „Sper să fim toţi raţionali, iubitori, nu fricoşi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitoarea Diana Farca nu a dorit să amâne lansarea ultimei sale cărţi, “Noi doi”, chiar dacă evenimentele publice au fost suspendate în timpul pandemiei de coronavirus.

Scriitoarea Diana Farca nu a dorit să amâne lansarea ultimei sale cărţi, “Noi doi”, chiar dacă evenimentele publice au fost suspendate în timpul pandemiei de coronavirus. 

„Am vorbit iniţial cu naistul Mădălin Luca, pentru un minirecital în cadrul lansării şi cu librăria Cărtureşti din Piaţa Operei şi Tucano Cafe din Piaţa Unirii, ca locaţii care ar putea găzdui lansarea. Au fost toţi de acord să mă ajute. Mi s-a părut responsabil să lansez online cartea şi să ne revedem, cu bine, când se vor limpezi apele. Nu am vrut să amân evenimentul, pentru că distopia e în tandem cu vremurile pe care le traversăm. Sper să stăm toţi acasă şi să folosim înţelept timpul, pentru introspecţie, familie, artă şi mai ales Dumnezeu. Şi sper să fim toţi raţionali, iubitori, nu fricoşi”, a declarat Diana Farca.

Lansarea online va avea loc vineri, 27 martie, pe pagina ei de autor

"Comenzile de pe site-ul www.dianafarca.com vor cuprinde un mesaj personalizat, un semn de carte, transport gratuit şi reduceri de preţuri, pe durata în care #stămacasă", a adăugat Diana Farca.

Scriitoarea de 31 de ani, care o licenţă în drept şi un masterat în dreptul afacerilor, a lansat proiectul „Ai parte de carte!”, prin care a utilat biblioteci rurale din Repeublica Moldova, cu peste 10.000 de volume şi predă ateliere de scris şi desen copiilor.

„La limită” a fost primul ei roman de ficţiune publict, urmat de „Spitalul de suflete”. 

Noul roman a apărut mai întâi ca scenariu pentru filmul „Noi doi”, produse de Timişoara Film Society, la care se lucrează acum.

Cartea a apărut la editura „Eleprint”, înfiinţată tot de Diana Farca, care va fi concentrată pe descoperirea şi promovarea tinerilor autori, în ţară şi în străinătate.

Imagine indisponibilă

             

Romanul distopic e prefaţat de scriitorul, scenaristul şi editorul Dan Pleşa. „Timişoara Film Society” va ecraniza cartea, care are un mesaj simplu, limpede, alert. 

“Din cauza memoriei selective, repetăm periodic greşelile trecutului, până îi decantăm lecţiile. După un conflict nuclear la scară largă, planeta devine un deşert demografic. Marsala e oraşul-stat ridicat pe eşafodul Lumii Vechi, care a fost erodată de lăcomie, excese şi suprapopulare.

Supravieţuitorii revin la povara preindustrializării, însă cea mai mare problemă a comunităţii austere nu e absenţa confortului, ci subpopularea.

În fuga nebună de păcatul adamic, oamenii confundă solidaritatea cu obedienţa şi îşi cedează intimitatea în favoarea perpetuării speciei umane. În acest spaţiu afectiv arid, David şi Martina se îndrăgostesc şi rup cutuma, ajutaţi de o suită de călăuze.

Lumea e sugrumată de lăcomie şi renaşte prin iubire. Toţi vrem să o schimbăm, însă orice drum începe cu noi, ca parte a Întregului”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite