EXCLUSIV „Patronul“ unei reţele de copii puşi să fure în Franţa, prins la Timişoara. Mărturia unuia dintre copiii exploataţi

EXCLUSIV „Patronul“ unei reţele de copii puşi să fure în Franţa, prins la Timişoara. Mărturia unuia dintre copiii exploataţi

Un bărbat de 35 de ani din Ţăndărei, pe numele căruia a fost emis un mandat european de arestare de autorităţile din Franţa, a fost arestat duminică, 17 mai, la Timişoara. Bărbatul este acuzat de fapte extrem de grave în Franţa şi a fost prins când încerca să iasă din România cu valul de români care a plecat la muncă în străinătate.

Dixit Ursula von der Leyen, Preşedinta Comisei Europene după ce i–a ascultat în video-conferinţă pe liderii europeni pe tema coronavirus: “Vom crea un Task Force cu toate Statele Membre pentru a ne asigura că banii vor începe să circule în următoarele săptămâni...Vom folosi toate instrumentele care ne stau la dispoziţie pentru a rezista în faţa acestei furtuni...”.

acum 3 luni · comentarii (14)

Cu o pandemie de Coronavirus care ne dă serios târcoale şi în România, cu o bursă aflată la cele mai mici valori din ultimii ani, cu o criză economică mondială pe cale să se contureze, plus o criză politică autohtonă pe motiv de anticipate închipuite, Florin Cîţu face o românească şi anunţă că îşi depune mandatul cu numai 10 minute înainte ca în plenul reunit al Parlamentului să înceapă şedinţa de învestitură.

acum 3 luni · comentarii (14)

Aşadar, mă duc în dimineaţa asta la farmacie. În faţa mea o bătrânică, probabil 70+. Sărăcăcios îmbrăcată, cu o pensie obişnuită, am dedus eu. Scoate portofelul să plătească, ia fiecare bancnotă, se uită lung la ea, socoteşte, se opreşte puţin să se odihnească, iar mai scoate câteva hârtii de un leu.

acum 3 luni · comentarii (33)

Potenţialul (dar şi activul) distrugător al creştinismului reprezintă o temă importantă de dezbatere. În spaţiul nostru cultural, stâpânit mai curând de conformism, de tradiţionalism, de obedienţă şi de o religiozitate în fond neasumată, o dezbatere pe această temă lipseşte aproape cu desăvârşire.

acum 3 luni · comentarii (17)

Scriam cândva, în glumă, că ar trebui schimbată definiţia conflictului juridic de natură constituţională, astfel: „Există conflict ori de câte ori PSD are o problemă şi nu o poate rezolva altfel”. Între timp, gluma s-a îngroşat: s-a publicat decizia privind redesemnarea ca premier a lui Ludovic Orban, iar definiţia trebuie să primească un corolar: „În orice conflict constituţional, real sau închipuit, PSD are întotdeauna dreptate”.

acum 3 luni · comentarii (83)

Se împlinesc 30 de ani de la momentul în care a devenit public textul unui document politic care dacă, la vremea lui, ar fi fost luat în serios şi ar fi fost pus în practică probabil că ar fi influenţat consistent în bine evoluţia generală a societăţii româneşti post-decembriste. E vorba despre „Proclamaţia de la Timişoara”.

acum 3 luni · comentarii (12)

Rata mortalităţii cauzate de coronavirus creşte odată cu vârsta, iar Italia are cea mai îmbătrânită populaţie din UE. Aproape un sfert din italieni au peste 65 de ani. Mai mult de jumătate dintre persoanele decedate aveau peste 80 de ani, iar două treimi dintre acestea sufereau deja din cauza unor afecţiuni cronice preexistente.

acum 3 luni · comentarii (25)

Îmi doresc ca această presupunere să nu se îndeplinească. După o perioadă lungă de timp, în care am urmărit lumea politică, aceasta este impresia de acum, izvorâtă din declaraţiile viitorului premier, Florin Cîţu. Din păcate, România este într-o situaţie cum nu se poate mai proastă, pentru a-şi permite experimente de tip „Dăncilă”.

acum 3 luni · comentarii (29)

“Ne vedem la tribunal!” aud milioane de români care se văd în instanţă. 2.946.106 cauze a soluţionat în 2018 justiţia românească. Fiecare cauză a presupus perindarea a cel puţin 10 persoane în aceeaşi sală de judecată, aproximând 29.461.060 de persoane. Prin aeroporturile din România au circulat în 2019 peste 21 milioane de persoane.

acum 3 luni · comentarii (0)

Liderii iluzorii izvorâţi din cotloanele internetului se dau de ceasul morţii că epidemia de COVID-19 este o invenţie a presei, că-i o gripă banală, că industria farmaceutică şi masoneria, că ruşii ori chinezii, că sufletul lui Avram Iancu. Iar omenirea îi crede pe falşii profeţi, iar pe savanţi îi huiduie...

acum 3 luni · comentarii (31)

Pressalert.ro a publicat ieri un dialog de prost gust, dintre inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, Aura Danielescu, cumnata lui Sorin Grindeanu şi prefectul de Timiş, fosta liberală Liliana Oneţ, pe tema închiderii şcolilor din judeţ.

acum 3 luni · comentarii (43)

Clipele de cumpănă sunt, prin natura lor, astrale. Naşterea, moartea şi altele asemenea filtrează instant brizbrizurile ieftine, decantând esenţele tari. Acum trăim o clipă astrală. Un punct de inflexiune brutal, în care, brusc, pe viaţă şi pe viaţă, avem a ne vedea aşa cum suntem, în oglinda propriei noastre condiţii umane. Verbele esenţiale ale oglinzii rămân cele dintru începuturi. LEARN. UN-LEARN. RE-LEARN. Ca să ne împlinim menirea în lume.

acum 3 luni · comentarii (0)

Rusia a aruncat în aer alianţa sa de 3 ani cu OPEC, organizaţia statelor producătoare de petrol conduse de Arabia Saudită vineri, atunci când a refuzat nu numai să aprobe o nouă reducere de 1,5 milioane barili de petrol pe zi din producţia de petrol globală, dar nici măcar cu a fost de acord cu tăierea precedentă, ce dura de 3 ani, de 2,1 miliarde barili de petrol.

acum 3 luni · comentarii (76)

Ce era de aşteptat se întâmplă. România ia măsuri drastice în faţa pericolului de epidemie. Criza mondială  produsă de coronavirus se adânceşte sub toate aspectele, geopolitic, economic, financiar, sanitar, psihologic. Decizii luate de actori care consideră că pot folosi criza în scop propriu amplifică efectele negative, aşa cum se întâmplă în aceste momente în urma declanşării războiului preţului petrolului între Rusia şi Arabia Saudită.

acum 3 luni · comentarii (79)

După ce a terminat de asfaltat şi renovat tot oraşul (sarcasm, că ştim cu toţii că aşa ceva nu e posibil la noi), Excelenta Sa Nicolae „să moară toţi duşmanii mei” Robu a semnat un edict istoric. De azi şi pentru totdeauna, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, Timişoara, oraşul martir, primul oraş liber din România, se eliberează din nou. De această dată, de sub tirania manelelor şi dictatura grătarelor.

acum 6 luni · comentarii (7)

Eram studentă când am aflat povestea criminalului de război Androhov din Bulci. Făceam parte din Asociaţia culturală Ariergarda din Timişoara şi am început să investigăm cazul unui posibil criminal de război, un soi de doctor Mengele, care lucra într-un lagăr şi care s-ar fi refugiat la finalul conflagraţiei mondiale în comuna Bata, satul Bulci, judeţul Arad.

acum 4 ani · comentarii (12)

Aveam vreo 14 ani pe atunci şi adormeam seara cu groaza că o să pice şi peste noi o bombă până dimineaţă. La vecinii încă iugoslavi era război, asta auzeam peste tot, iar lăţimea Dunării nu mai părea destulă ca să ne separe de o lume a violenţei şi a morţii. În unele nopţi puteam să jur că se aude bubuitul rachetelor de croazieră.

acum 4 ani · comentarii (12)

Dacă aveţi 4.000 de lei şi vreţi să faceţi o petrecere într-un loc sofisticat din Timişoara, Sala Baroc a Muzeului de Artă din oraş ar fi o super-idee. Arată bine, deşi are 262 de ani vechime. Ar mai trebui să adăugaţi nişte bănuţi dacă vreţi, spre exemplu, catering, scaune, staţie, hol şi aşa mai departe.

acum 4 ani · comentarii (16)

Săptămâna aceasta am împlinit un an de când locuiesc în Bucureşti. Aşteptam ziua respectivă de vreo două luni, ca pe un soi de aniversare ciudată, însă mi-am adus aminte de ea abia seara târziu. Mă întorceam de la lucru, ieşisem de la metrou şi nu mai nimeream să deschid umbrela, să răspund la telefon şi să alerg spre autobuz. Atunci „m-a lovit“: acum un an ajungeam în Gara de Nord cu două trolere şi un vagon de speranţă.

acum 7 ani · comentarii (17)