ORTODOCȘI: Pastorala Mitropolitului Nicolae Corneanu la Învierea Domnului

ORTODOCȘI: Pastorala Mitropolitului Nicolae Corneanu la Învierea Domnului

Înaltpreasfințitul Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului

Credincioșii ortodocși sunt majoritari în Timișoara. Potrivit ultimelor date statistice, 80 la sută dintre timișoreni s-au declarat creștini ortodocși. Cu ocazia Paștelui, Înalt Prea Sfințitul Nicolae Corneanu le-a transmis credincioșilor un mesaj de încurajare. 

Chiar dacă starea de sănătate a Înalt Prea Sfințitului este precară, mitropolitul se simte suficient de bine încât să lucreze la biroul de la Mitropolia Banatului, de unde a transmis și mesajul de Paște pentru credincioșii ortodocși. „Învierea Mântuitorului ne dă tuturor celor ce credem şi mărturisim sfânta Sa învăţătură convingerea că la fel vom învia şi noi când va veni Domnul „cu mărire să judece viii şi morţii“. Moartea pentru bunul creştin este doar o trecere de la viaţa aceasta pământească şi trecătoare la viaţa cea veşnică, aşa încât ea nu mai înfricoşează pe nimeni”, arată un fragment al mesajului transmis de mitropolitul Nicolae Corneanu. 

În continuare, Înalt Prea Sfințitul vorbește și despre suferințele sale, dar și despre nădejdea pe care o are în Iisus Hristos. „Să alungăm din sufletul nostru „mânia, iuţimea, răutatea, defăimarea şi cuvântul de ruşine“ (Coloseni 3, 8). Să îndepărtăm poftele rele şi patimile care împiedică şi abat de la calea care duce la Dumnezeu. Să ne îmbrăcăm deci „ca aleşi ai lui Dumnezeu cu milostivirile îndurării, cu bunătate, cu smerenie, cu blândeţe, cu îndelungă răbdare“ (Coloseni 3, 12). Precum primăvara după amorţeala din timpul iernii cheamă la viaţă verdeaţa şi florile care împodobesc câmpiile, pădurile şi livezile, tot aşa şi sufletul nostru la praznicul cel luminos al Învierii Domnului să se împodobească cu fapte bune, plăcute lui Dumnezeu, cu virtuţile credinţei, nădejdii şi dragostei, cu bunătate, smerenie, dreptate, adevăr şi milă spre a dovedi că suntem şi „umblăm ca fii ai luminii“ (Efeseni 5, 8)”, mai spune Înalt Prea Sfințitul în Pastorala la Înviere. 

VEZI AICI tot mesajul de Paște al Înalt Prea Sfințitului Nicolae Corneanu, mitropolitul Banatului


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: