UPDATE Oraş cu 35.000 de locuitori, fără energie electrică peste 30 de ore. Problema curentului, rezolvată în mare parte

UPDATE Oraş cu 35.000 de locuitori, fără energie electrică peste 30 de ore. Problema curentului, rezolvată în mare parte

Sunt deja 24 de ore de când Lugojul şi satele din jur sunt fără apă şi curent. Cei de la Enel au anunţat că astăzi se va interveni prioritar pe linia de înaltă tensiune ce deserveşte oraşul Lugoj şi pe instalarea de generatoare pentru alimentarea consumatorilor,

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: După aproximativ 30 de ore de întrerupere, furnizarea energiei electrice a fost reluată la Lugoj. Potrivit prefectului de Timiş, Eva Andreaş, problema a fost rezolvată în 90 la sută din oraş. 

Locuitorii oraşului Lugoj, judeţul Timiş, şi cei ai satelor din jur se confruntă cu grave problem provocate de căderile de zăpadă. În dimineaţa zilei de luni, 17 decembrie, de mai bine de 24 de ore, n-au curent şi apă. fără apă şi curent. Neavând curent, nu e nici căldură. Oficial sunt 45.000 de locuinţe afectate în judeţul Timiş. Oficialii Enel au anunţat că se va interveni prioritar pe linia de înaltă tensiune ce deserveşte oraşul Lugoj şi pe instalarea de generatoare pentru alimentarea consumatorilor, acolo unde este posibil şi reţeaua permite din punct de vedere al siguranţei. 
 
De asemenea, se continuă intervenţiile pentru toate zonele afectate, fiind aduse suplimentar echipe din zona Muntenia şi Dobrogea.
 
„Un număr de 24 de echipe ale E-Distribuţie Banat şi contractori au continuat şi pe parcursul nopţii lucrările pentru alimentarea cu energie electrică a clienţilor din zonele în care reţelele electrice au fost afectate de depunerile masive de zăpadă. De asemenea, au fost instalate mai multe generatoare de mare putere, atât din dotarea E-Distribuţie Banat, cât şi puse la dispoziţie de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Astfel, în cursul nopţii s-a reuşit alimentarea cu energie electrică a peste 20 de mii de consumatori din judeţele afectate. Au fost instalate generatoare în judeţul Timiş (Spitalul din Făget, Pompa de carburant, Uzina de apă 2, clienţi casnici), judeţul Arad (clienţi casnici) şi judeţul Caraş Severin (clienţi casnici din localitatea Fârliug şi din localitatea Marga)”, au transmis în această dimineaţă cei de la Enel. 
 
Pe fondul codului portocaliu de zăpadă şi vânt, printre cauzele care au produs defecţiuni ale reţelei de distribuţie a energiei electrice se numără copaci rupţi sub greutatea zăpezii depuse, căzuţi peste liniile de înaltă şi medie tensiune, izolatori sparţi, conductoare contorsionate.
 
“Ca urmare a fenomenelor meteo înregistrate în ţară, pe fondul codurilor galben şi portocaliu de ninsori şi de viscol, ministrul Energiei Anton Anton a solicitat activarea în cadrul autorităţii a celulei de coordonare a domeniului de furnizare şi distribuţie a energiei electrice. Astfel, echipa ministerului condusă de Secretarul de Stat Andrei Maioreanu a coordonat si supravegheat acţiunile operatorilor de distribuţie pentru reconectarea la reţea a consumatorilor afectaţi de căderile masive de zăpadă. Precizăm că, cele mai mari probleme în ţară au fost înregistrate în judeţele Timiş, Arad, Buzău, Gorj, Satu Mare, Maramureş şi Bihor.
 
Ministerul Energiei a solicitat operatorilor de distribuţie suplimentarea masivă a echipelor operative de intervenţie, în special în zonele cu cele mai multe cazuri de deconectare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Energiei.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: