Operaţiunea „Ziua Z”. Studenţi de la Medicină şi Drept, „săltaţi” de DIICOT într-o acţiune cu peste 200 de suspecţi

Operaţiunea „Ziua Z”. Studenţi de la Medicină şi Drept, „săltaţi” de DIICOT într-o acţiune cu peste 200 de suspecţi

FOTO Arhivă

Procurorii DIICOT au descins miercuri dimineaţa la mai multe adrese într-un dosar de trafic de droguri în care vizează zeci de studenţi de la Medicină şi Drept. Acţiunea DIICOT este una de mare amploare, având loc simultan în 28 de judeţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amplă operaţiune a procurorilor DIICOT care au descins miercuri dimineaţa la mai multe adrese pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri. Potrivit pressalert.ro, procurorii DIICOT însoţiţi de jandarmi şi poliţişti ai Serviciului de Acţiuni Speciale au descins la 47 de adrese din Timişoara şi Reşiţa. Potrivit sursei citate, principalii suspecţi din dosar sunt mai mulţi tineri din judeţul Gorj, studenţi la facultăţile de Drept şi Medicină din Timişoara.

Operaţiunea „Ziua Z”

Într-un comunicat de presă, DIICOT arată că descinderile de la Timişoara fac parte dintr-o operaţiune la nivel naţional denumită „Ziua Z”. „În această dimineaţă, în cadrul operatiunii ZIUA Z ,sub coordonarea Structurii Centrale a DIICOT, procurorii din cadrul direcţiei au declanşat o amplă acţiune de combatere a fenomenului infracţional organizat, care se derulează concomitent pe teritoriul a 28 de judeţe şi a municipiului Bucureşti (Botosani, Suceava, Iasi, Neamt, Vaslui, Galati, Braila, Vrancea, Covasna, Brasov, Buzau, Prahova, Dambovita, Constanta, Ialomita, Calarasi, Ilfov, Teleorman, Dolj, Gorj, Caras, Hunedoara, Timisoara, Bihor, Satu Mare, Salaj, Cluj si Bistrita Nasaud) fiind efectuate un  număr de 238 de percheziţii domiciliare, ce vizează nu mai puţin de 227 de suspecţi”, transmite DIICOT.

DIICOT mai transmite că acţiunea din această dimineaţă este rezultaul unor anchete derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce  vizează destructurarea mai multor grupări infracţionale  implicate în majoritatea  formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor.

 

citeste totul despre: