Operaţie în premieră naţională, la Spitalul Judeţean Timişoara: „Durerile inimaginabile au dispărut”

Operaţie în premieră naţională, la Spitalul Judeţean Timişoara: „Durerile inimaginabile au dispărut”

Operaţia a fost realizată în premieră, la Timişoara FOTO Adevărul

Medicii Spitalului Judeţean Timişoara au realizat o operaţie în premieră în urma căreia o pacientă care a avut probleme ani de zile din cauza durerilor a scăpat de probleme.

O echipă condusă de medicul Horia Pleş, şeful Clinicii de Neurochirurgie, dintre care se află şi un tânăr specializat în Franţa, Andrei Brînzeu. „Andrei a realizat această operaţie complicată, în premieră naţională în urmă cu câteva zile. Tehnica a învăţat-o în Franţa, la Lyon, sub îndrumarea celui care a inventat-o. Pe scurt, printr-o intervenţie migăloasă, cu ajutorul unui microscop special, dr. Brînzeu a reuşit să îndepărteze doar părţile afectate de către o tumoră ale nervilor spinali ai unei paciente. Aceste părţi afectate îi provocau dureri imense care nu îi permiteau pacientei nici măcar să doarmă. Un coşmar eliminat prin muncă, dăruire şi talent”, arată reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Timişoara  au mai transmis că „această primă intervenţie arată că putem face performanţă în România”. „Avem o echipă excepţională, condusă de profesorul Pleş. Vom face următorii paşi, respectiv vom dota secţia de Neurochirurgie, pentru ca această intervenţie şi altele să să fie efectuate din ce în ce mai des şi să putem să salvăm de durere pacienţii care se încadrează în această categorie. Vorbim atât despre investiţii de infrastructură, cât şi de investiţii în dotarea cu aparatură performantă”, a mai arătat managerul Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu.  

Vă mai recomandăm:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările